Problemele delicate ale învățământului nemțean, dezbătute fără presă

pietricica turism

Întânirea de astăzi, 29 ianuarie 2019, a Inspectoratului Școlar Neamț cu directorii de școli din județ le-a dat acestora din urmă frisoane pe termen lung.

A fost o discuție de lucru, după cum a punctat inspectorul general Elena Laiu. La care reporterul Mesagerul de Neamț a putut participa până în momentul când directorii de școli au început să vorbească despre problemele reale ale învățământului, ce vor fi mai multe din toamnă. Atunci, când, odată cu noul plan de școlarizare, previzibila scădere a numărului de elevi, menținerea cu prioritate la catedră a pensionabililor și reducerea masivă de norme didactice, aceștia de școli vor fi transformați în Acari Păun, ca persoane direct responsabile de încadrarea în buget. Și buni de amendat, ca orice contravenient.

În acest moment, inspectorul școlar general Elena Laiu a invitat singurul reporter să părăsească sala de festivități a Colegiului Național „Petru Rareș”, gazda reuniunii. Șansa de a întregi documentarea de la fața locului cu măcar o fotografie-cadru a  directorilor de școli, rămași perplecși la perspectiva de a fi amendați dacă păstrează posturi didactice ce nu vor putea fi plătite din bugetul aprobat, a fost spulberată de doamna profesor Laiu. De la înălțimea calității de inspector general școlar, doamna profesor și-a întrebat colegii dacă vor să fie fotografiați. În rumoarea nestăvilită ce a continuat după ce au aflat că riscă să plătească din buzunarul propriu de la 50.000 lei la 100.000 lei, nu s-a înțeles exact motivul nemulțumirii. Astfel că mesajul a fost transmis, firesc, tot de doamna general: „Rog reprezentanții presei să părăsească sala, e o ședință de lucru, va fi o conferință de presă exact pe ce s-a discutat astăzi, aici. Domnii directori nu vor să fie fotografiați”.

Rămâne să vedem cât din nemulțumirile directorilor va transmite  doamna general la conferința de presă promisă. La care probabil presa va primi voie să pună întrebări.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.