Târgu Neamţ: Donaţie din partea familiei Capuano către spital

Părinţii omului de afaceri din Târgu Neamţ, Francesco Capuano, au făcut o donaţie către spitalul din urbe. Sergio şi Patrizia Capuano au ajuns astăzi, în instituţia medicală, alături de fiul lor, Francesco şi primarul Daniel Harpa, pentru a semna contractul de donaţie cu instituţia medicală. Aceştia au fost aşteptaţi de managerul spitalului, dr. Florin Apostoae, directorul medical, dr. George Carp şi dr. Mihaela Antohi. Din donaţia de 5.000 de euro din partea familiei Sergio şi Patrizia Capuano au fost achiziţionate aparate medicale: aparat de ventilaţie non-invazivă plus accesorii, dispozitiv de stimulare nervi periferici, transiluminator portabil şi reîncărcabil, tensiometru electronic automat de braţ.

Povestea donaţiei din partea familiei Sergio şi Patrizia Capuano începe în luna septembrie a anului trecut, când Capuano senior a împlinit venerabila vârstă de 90 de ani. Tatăl lui Francesco Capuano a ales să doneze o parte din banii primiți cadou de ziua sa spitalului din Târgu Neamț.

„Pentru că sunt mai mulţi ani în care de ziua mea fac astfel de donaţii, în acest an am aflat de la fiul meu că o donaţie ar fi binevenită la spitalul din Târgu Neamţ, sub forma unor aparate medicale. Şi am făcut această donaţie cu mare bucurie, deoarece Târgu Neamţ este casa fiului meu de mulţi ani. De mai mulţi ani fac donaţii de ziua mea şi voi face în continuare, sper până la 100 de ani”, ne-a declarat Sergio Capuano.

Puţini ştiu faptul că, Francesco Capuano a mai făcut donaţii către spitalul oraşului, şi nu numai, de-a lungul anilor. La insistenţele noastre a confirmat: „Pictura pereţilor în secţia de pediatrie, tâmplărie, lenjerii şi pături în secţia de ginecologie, decoruri ornamentale pentru exterior şi capiteluri pentru colanele din Mânăstirea Sf. Iacob de la Neamţ, materiale pentru instalaţia de gaz a spitalului, pe vremea când era director domnul dr. Avădanei, obiecte sanitare pentru baia a două persoane cu dizabilităţi din cartierul Blebea şi o donaţie pentru o operaţie şi implantarea unui aparat auditiv la o fetiţă născută complet fără auz. Sunt doar câteva dintre gesturile cu care sper că am fost de folos comunităţii în care trăiesc de 24 de ani”.

Îi transmit un sincer la mulţi ani domnului Capuano senior. Este un prieten vechi al oraşului nostru şi al meu, mai ales că sunt prieten cu fiul dânsului. Nu este prima oară când familia Capuano sprijină spitalul şi oraşul nostru. Din ce am înţeles de la domnul manager Apostoae, aceste aparate medicale sunt de un real folos pentru spitalul nostru. Îl aşteptăm pe domnul Sergio Capuano şi la vârsta de 100 de ani să vină cu o sponsorizare consistentă, aşa cum a declarat şi dânsul”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

Mulţumesc pentru acest gest deosebit al domnului Sergio Capuano! Cu banii obţinuţi ca donaţie de la domnul Sergio Capuano am achiţionat trei aparate medicale, un aparat la Compartimentul de Terapie Intensivă şi Anestezie, pentru operaţii mai mici. Un alt aparat de ventilaţie mecanică şi un aparat de vizualizare a venelor vor fi utilizate la Secţia de Medicină Internă”, ne-a declarat şi dr. Florin Apostoae, managerul spitalului

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *