Târgu Neamţ: Interzis cu flori, bomboane și cafea de 8 Martie la profesoarele Liceului „Vasile Conta”

Prof. Karina Cojocariu, directorul Liceului „Vasile Conta” a luat o decizie „drastică”. În şedinţa Consiliului de Administraţie a şcolii de miercuri, 13 februarie a propus să fie interzise cadourile constând în  flori, cutii de bomboane sau pachete de cafea, cu care ar fi fost onorate profesoarele, de 8 Martie, dar şi cu alte ocazii, cum ar fi deschiderea anului şcolar.

La şedinţa Consiliului de Administraţie s-a abordat subiectul privind cadourile de 8 Martie pe care le primesc profesorii şi percepţia publică pe această temă. Membrii Consiliului de Administraţie şi-au exprimat nemulţumirea despre acest aspect. Într-un buchet de flori, într-o cafea sau într-o cutie de bomboane poate sta recunoştinţa părinţilor faţă de cadrele didactice. Orice femeie din orice instituţie a statului din România primeşte câte o floare de 8 Martie. Dar revenind la problema noastră, întreb şi eu? Cine a cerut acel buchet de flori la începerea anului şcolar sau de 8 Martie? Niciun profesor de la Liceul Vasile Conta nu cere aşa ceva. Este doar un gest simbolic. Dar dacă ni se reproşează faptul că primim flori, noi profesorii de la liceu am luat decizia şi eu personal am propus în Consiliul de Administraţie, ca aceste flori să fie oferite prin intermediul Asociaţiei Pro Parentes. Am decis că dacă părinţii sau elevii vor să ne ofere flori, de azi înainte să ne fie oferite doar prin intermediul unui reprezentant al asociaţiei părinţilor din şcoala noastră, într-un cadru oficial şi legal. Aşa că fac apel, prin intermediul mass-mediei, la părinţii elevilor Liceului Vasile Conta, ca de 8 Martie să nu vină cu flori la şcoală. Nu vom accepta nimic. Ne-am săturat să fim umiliţi de atitudinea unor părinţi sau a presei. Noi cadrele didactice vom face un pas în spate. Ne-am săturat să auzim discuţii despre faptul că ni se oferă flori sau cutii de bomboane de 8 Martie sau la începerea anului şcolar”, declară prof. Karina Cojocariu, directorul liceului.

De cealaltă parte, Maria Vrînceanu, consilier local PNL, dar şi reprezentantul legislativului în Consiliul de Administraţie a liceului susţine propunerea directorului: „Categoric, da. Susţin propunerea doamnei director. Am participat la şedinţă şi am fost de acord. Din punctul meu de vedere consider că părinţii ar trebui să se abţină de la aceste gesturi, aşa numite cadouri. Trebuie să recunoaştem că nu profesorii cer cadouri, flori sau cutii de bomboane. Pe părinţi ar trebui să-i preocupe calitatea actului educaţional din şcoli. Sunt convinsă că profesorii ar fi mult mai bine recompensaţi, dacă copiii noştri, ai tuturor, ar avea rezultate bune la învăţătură. De 8 Martie fiica mea nu va veni la şcoală cu nicio floare”.

Va fi interesant de văzut dacă măcar simbolicele mărțișoare își vor găsi locul la Vasile Conta.

C.T. STURZU

5 COMENTARII

  1. Pe bune???? Asta e de fatada. De ce nu se spune ca se strâng bani pe tot parcursul anului si se da la profesori, de ce nu se stie nimic de banii strânși în scoala prin asa zisa asociația de părinți ??

  2. Nu flori si bomboane ci plicul cu bani sau bunuri materiale mult mai valoroase…Asta se așteaptă. Florile sunt nesemnificative,despre ce vorbim? Asa numitele atenții nu o sa dispară din tara noastra in veci. Este moștenirea noastră genetică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.