Au început reparaţiile pe cele mai afectate drumuri judeţene

La comanda Consiliului Judeţean Neamţ, în  urma unei analize coordonate de președintele Ionel Arsene, în care s-au avut în vedere prioritățile și posibilitatea reală de a interveni eficient, societatea Drupo a început reparaţiile pe anumite sectoare de drum judeţean, pentru a le asigura viabilitatea şi, mai ales, pentru a răspunde solicitărilor venite din partea participanţilor la trafic. În acest moment lucrări se fac pe traseele Dochia-Itrinești, Mărgineni, Valea Ursului și altezone afectate din județ.

Reparaţiile presupun pietruirea acelor sectoare de drum care au ieşit greu din iarnă, din cauza fenomenului de îngheţ-dezgheţ. După ce se vor rezolva drumurile pietruite şi va permite vremea, societatea Drupo va trece şi la asfaltări, conform planului de lucrări stabilit cu conducerea Consiliului Judeţean.

În fiecare an, după trecerea iernii, multe trasee sunt greu practicabile și căutăm soluții pentru remedierea problemelor apărute. Pentru că încă nu au trecut episoadele cu aer rece și, uneori, temperatura exterioară încă mai este negativă, am dispus executarea unor lucrări intermediare pentru reparații pe drumurile județene. Am ținut cont și de solicitările venite din partea participanților la trafic, care s-au arătat nemulțumiți de condițiile în care se circulă. Cele mai multe nemulțumiri erau în zona Dochia-Itrinești, sector de drum județean pe care s-a intervenit încă de la sfârșitul săptămânii trecute cu pietruiri pe anumite zone și pe care se va turna asfalt în această vară, fiind alocate fondurile necesare de la bugetul local. Alte lucrări similare, de pietruire, se desfășoară pe același drum județean, dar între Itrinești și Mărgineni. Sunt echipe care lucrează pe DJ 207 D Ion Creangă-Recea-Icușești, iar altele pe DJ 159, la Valea Ursului. Nu am neglijat nici solicitările celor din zona Trifești, așa că se pietruiesc zonele afectate și de pe DJ 157 Trifești-Climești. Fac precizarea că unele dintre aceste sectoare de drum sunt pietruite, nu au asfalt. Atunci când condițiile meteorologice ne vor permite, se vor realiza lucrări de modernizare prin turnare de covor asfaltic, conform programului de reparații a drumurilor județene“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO GALERIE

1 COMENTARIU

  1. Dar de str. IZVOARE ce se aude?
    Sectorul de dtum de la 1 Mai pana la Feromet…
    …in zona depozitelor Tipostim/Tipotrans e pulbere..”asfaltat” cu pavele care au inceput sa sara…de drumul asta nu se aude nimic?
    …intreb pentru un prieten 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.