Curățenie de primăvară la Spitalul Județean: șefia secțiilor scoasă la mezat

O știre care va pune pe jar rețelele de influență din Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț: toate funcțiile de șefii de secții vor fi scoase la concurs!

Cel puțin asta este dorința dr. Codruț Munteanu, managerul spitalului, care declară că a venit timpul pentru stabilitatea mult dorită. Stabilitate și responsabilizare dorește și de la corpul medical, alături de care dorește să schimbe percepția despre Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, care să nu mai fie considerat „un spital cu un milion de probleme”: „Au trecut șase luni de zile și încep cu planul de dezvoltare al fiecărei secții, cu șefia de secții, cu contract de administrare și cu plan de management. Eu, din momentul ăsta promovez instituția concursului și cine are concurs să fie pe drept șef de secție și să fie respectat. Toți șefii de secții și compartimente sunt pe finalul contractelor de administrare, în luna aprilie 2019. Este timpul să-i responsabilizăm pe șefii de secție”, afirmă dr. Codruț Munteanu.

Despre scoaterea la concurs a funcțiilor de șefi de secții se vorbește în spital dinainte de venirea actualului manager. Scepticii n-au dat crezare zvonului de concurs, spunând că oricum vor rămâne cu aceeași șefi „de la 1900” și că va fi examen doar de fațadă, așa cum s-a mai întâmplat. Despre o calitate a actului medical și costuri justificate s-a vorbit mai puțin, fiindcă nici actualele contracte de administrare ale șefilor de secții nu prevăd indicatori clari de performanță.

(C.I.)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *