Patru angajaţi ai spitalelor nemţene trimişi acasă de DSP

pietricica turism

Patru dintre angajații maternităților din Neamț au fost depistați infectați cu stafilococul auriu, în urma controlului derulat de inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Câte un caz a fost confirmat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț și la Spitalul Orășenesc „Sfântul Dimitrie” Târgu Neamț, iar două cazuri sunt de la Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman. Rezultatele controlului au fost anunțate astăzi, 27 februarie. Dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț, a precizat că s-a dispus ca respectivii angajaţi să fie trimiși acasă să se trateze.

“Au fost prelevate 37 de exudate nazo-faringiene de la personalul medico-sanitar. Probele au fost analizate de laboratorul DSP Neamț. Rezultatele probelor sunt conforme Ordinului M.S. nr. 961/2016 în proporție de 97%, neconforme fiind 4 exudate nazo-faringene, a precizat dr. Mirela Grădinaru. Controlul din perioada 15 ianuarie-15 februarie s-a făcut în secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie de la cele trei spitale.

Probleme cu neraportarea infecțiilor nosocomiale pe anul 2018 nu sunt, spune DSP, după discuțiile cu medicii neonatologi de la SJU Neamț: „Au fost raportate 7 infecții nosocomiale în cursul anului 2018, iar una de colonizare, neraportată, la secția Neonatologie. Este vorba de un caz aflat la limita definiției de infecție nosocomială, care a fost discutat pe loc cu medicii curanți din secție”, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Neamț. Au mai raportat 5 infecții nosocomiale în neonatologie și una la obstetrică-ginecologie SMU Roman și o singură infecție nosocomială în neonatologia Spitalul Orășenesc Târgu Neamț. (Mesagerul de Neamţ)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.