Târgu Neamţ: Salon medical renovat şi modernizat cu bani din buzunarul medicilor

O premieră pentru Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie” din Târgu Neamţ a putut fi consemnată astăzi, 22 februarie. Pentru a aveau un salon apropiat de standardul normal în secția chirurgie, medicii au contribuit cu sume din propriul buzunar. Iar directorul medical, directorul medical, dr. George Carp a avut iniţiativa de a se construi şi o baie în respectivul salon. Aşa se face că, directorul medical, alături de ceilalţi medici din cadrul secţiei au făcut o chetă şi au reuşit să strângă suma 10.000 leipentru a  demara proiectul. Restul sumei, 6000 de lei a fost contribuția spitalului.

Primarul Daniel Harpa a dorit să vadă cu ochii lui cum arată salonul după lucrările de reabilitare şi modernizare. În prezenţa managerului spitalului, dr. Florin Apostoae, a directorului medical, dr. George Carp, a medicilor chirurgi, dr. Neculai Avădanei, şeful secţiei, dr. Caesar Lucachi şi dr. Radu Ciobanu s-a făcut o recepţie „neoficială” a lucrării.

Salon inainte de modernizare 2
salon dupa modernizare
baie salon
comisie de receptie

Dr. George Carp, director medical: “Acum doi ani de zile am venit la Târgu Neamţ, iar spitalul de aici mi-a oferit un mediu plăcut de lucru şi am simţit nevoia să ofer şi eu ceva înapoi, nu neapărat spitalului cât pacienţilor. Am dorit să facem o baie în salon, iar prin voinţă am constatat că se poate realiza. Am reabilitat şi modernizat acest salon în opt zile, cu sprijinul unui prieten de-al meu de la Iaşi şi chiar cu manopera mea, în sensul că am pus şi eu mâna şi am dat cu var pereţii. Fondurile  le-am obţinut de la medicii secţiei de chirurgie, am făcut o chetă. Plus un ajutor din partea spitalului. Am schimbat instalaţia electrică, instalaţia sanitară, am schimbat aspectul pereţilor. Eu provin dintr-o familie de constructori, tatăl meu fiind constructor, iar sora mea arhitect şi am învăţat de la ei că în construcţii nu există nu se poate”.

Este de admirat iniţiativa domnului director medical şi a celorlalţi medici din secţia de chirurgie. Îi felicit pe toţi şi sunt impresionat. Salonul arată impecabil, iar asta denotă că unde e ambiţie şi dorinţă se pot realiza lucruri frumoase. Îi asigur de tot sprijinul meu şi mă voi implica activ ca şi până acum, ca spitalul nostru să ofere condiţii şi servicii bune pacienţilor şi medicilor”, a ținut să declare Daniel Harpa, primarul orașului.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *