Gheorghe Ștefan vrea să fie egalul lui Ionel Arsene

Judecat în două dosare de corupție (unul constituit ca urmare al unui denunț al lui Petru Paleu, iar celălalt referitor la finanțarea Clubului Ceahlăul), Gheorghe Ștefan a cerut, prin avocata sa, conexarea cauzelor. Ca argumente apărătorul a folosit similitudinile dintre cele două dosare, începând cu persoana inculpatului și cu obiectul cauzelor și terminând cu faptul că o parte din martori sunt comuni: fostul deputat Ioan Munteanu, fratele acestuia Constantin, și Viorel Măstăcăneanu. Mai mult, avocata a susținut că reunirea cauzelor ar fi în interesul justiției și a invocat o reunire a altor două dosare (431/103/2018 și 1405/103/2018) care s-a petrecut de curând, tot la Tribunalul Neamț. În cele două dosare este judecat, pentru trafic de influență, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și pe 26 februarie, a fost admisă solicitarea de reunire a cauzelor.

Procurorul de ședință s-a opus, însă, cererii, susținând că dosarele sunt în faze diferite, cu probatoriu diferit și dacă procurorul de caz ar fi considerat că este vorba despre similitudini ar fi sesizat instanța cu un singur rechizitoriu.

Instanța a cerut grefierei să consemneze că nu se poate pronunța cu privire la reunire. Ar urma să studieze rechizitoriul din celălalt dosar ca să stabilească dacă  sunt îndeplinite condițiile legale și dacă judecându-se ambele dosare simultan s-ar obține, într-adevăr, un beneficiu în sensul înfăptuirii justiției.

C.M.

One comment

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *