Ghinion milimetric: dr. Florică Guțu mai avea 3 zile din termenul de încercare, acum riscă 2 ani de pușcărie

Dintre toți medicii din secția de ortopedie reținuți pentru mită, unul singur are antecedente dovedite: dr. Florică Guțu. Condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani, el și-a retras acțiunea de la Curtea de Apel Bacău, în ziua de 8 martie 2016. Prin urmare, de la momentul reținerii sale (5 martie) mai erau exact 3 zile până ar fi putut scăpa, pentru totdeauna, de consecințele primei condamnări. Numai că, ghinion milimetric, noua infracțiune de care este acuzat a fost în timpul termenului de încercare, ceea ce presupune că dispare beneficiul suspendării executării pedepsei.

Din start, dr. Guțu pleacă în noua anchetă cu sabia lui Damocles deasupra capului, și anume sentința Tribunalului Neamț, pronunțată pe 17 decembrie 2015, care spune: ”Condamnă pe inculpatul Guţu Florică la pedeapsa de 2 (doi) ani și 2 (două) luni închisoare, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a) b), g) şi k) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita profesia de medic şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 1 an. Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 (doi) ani și 2 (două) luni închisoare, şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 (trei) ani”.

Inițial, dr.Guțu a contestat decizia la Curtea de Apel Bacău, dar pe 8 martie 2016 și-a retras acțiunea, ceea ce înseamnă că în acea zi, sentința Tribunalului Neamț a devenit definitivă. Și când mai erau doar 3 zile, a căzut ca un trăsnet asupra lui, acțiunea ofițerilor anticorupție Neamț.

C.M.

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.