Hoțul de la Piața Centrală: Nimeni nu-l cunoaște, deși l-au văzut peste 70.000 de oameni!

pietricica turism

Într-un oraş în care hoţii de buzunare sunt o prezenţă constantă prin locurile aglomerate, unde „operează” când prind ocazia, dosarele cu autor necunoscut – care au ca obiect furturile din magazine sau din portofelele cumpărătorilor, se adună la poliţie. Şi, din când în când, poliţiştii fac apel la cetăţeni să ofere informaţii care pot conduce la identificarea celor surprinşi în acţiune de camerele de supraveghere. Cum spiritul civic nu este stimulat de vreun tip de recompensă, informaţiile vin greu sau deloc, iar claritatea imaginilor nu este, de regulă, suficient de bună încât să permită o identificare dincolo de orice dubiu.

Cazul antrenorului jefuit în timp ce se afla într-o carmangerie din piaţa centrală, prezentat de Mesagerul de Neamţ, nu face excepţie, deşi filmuleţul a avut peste 65.000 de vizualizări doar pe You Tube. Niciunul dintre cei care l-au văzut n-a putut sau n-a vrut să furnizeze poliţiştilor informaţiile necesare. În aceste condiţii, răspunsul purtătorului de cuvânt al IPJ Neamţ vizavi de stadiul anchetei nu poate fi altul decât că „se fac în continuare cercetări pentru identificarea autorului şi tragerea lui la răspundere penală”. 

Filmul furtului și modul de operare îl puteți revedea, iar dacă cumva puteți oferi indicii, contactați poliția sau, de ce nu, Mesagerul de Neamț. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.