Judecătorii din Cluj cer revocarea Gabrielei Baltag din CSM

Reprezentanta Tribunalului Neamț în Consiliul Superior al Magistraturii, judecătoarea Gabriela Baltag, a intrat în vizorul magistraților de la Tribunalul Cluj, care au cerut revocarea ei din CSM. În același context, al adoptării Ordonanței 7, judecătorii clujeni cer și revocarea Evelinei Oprina, care reprezintă Tribunalul Ilfov în CSM.
Adunarea generală a judecatorilor de la Tribunalul Cluj a luat această decizie cu 33 de voturi pentru, din 37 de participanți la Adunarea Generală.
Recunoscând dreptul de a vota în cadrul Plenului/Secției, independent de voința alegătorilor, potrivit mandatului reprezentativ și nu imperativ pe care îl deține, considerăm că în dezbaterile publice membrul CSM nu se poate dezice de cei pe care îi reprezintă și nici încălca sau contesta hotărârile CSM adoptate în mod legal. Or, în mai multe ocazii, cele două reprezentante din CSM au ignorat sau contrazis opinia judecatorilor de la nivelul tribunalelor, respectiv hotărâri ale CSM.

Se constată că doamna judecător Gabriela Baltag nu și-a respectat obligația de apărare a independenței Justiției și a reputației profesionale a judecătorilor și procurorilor, față de campaniile media permanente de denigrare a unor magistrați sau a activității, în general, a sistemului judiciar.
Prin prezența doamnei judecător Gabriela Baltag în nenumărate emisiuni televizate în care judecători și procurori din sistemul judiciar au fost denigrați, a validat, în percepția opiniei publice, campaniile îndreptate împotriva sistemului de justiție și a magistraților.
Mai mult chiar, toate declarațiile doamnei judecător au fost în sensul că modificările aduse Legilor Justiției nu afectează independența Justiției, contrar opiniei largi a judecătorilor și procurorilor, precum și a organismelor internaționale care au criticat vehement aceste modificări”, arată judecătorii de la Tribunalul Cluj.
Magistrații din Cluj s-au referit și la grupul de pe Facebook ”Alături de Gabriela Baltag”, grup care ”promovează formațiuni politice și sprijină candidați pentru funcții publice cu caracter politic”.

Pe grupul respectiv, majoritatea postărilor sunt anti-Kovesi sau anti-USR și, în rest, se face trimitere, repetat, la securiștii și soroșiștii care vor să distrugă România.

Procedura de revocare a membrilor CSM este similară celei de alegere, în sensul că trebuie convocate Adunările Generale ale instanțelor din toată țara și trebuie contabilizat votul judecătorilor. Convocarea se face tot la dispoziția CSM. (M.N.)

FOTO: Facebook/ Alături de Gabriela Baltag

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *