Liga a IV-a: Începe returul!

Duminică, 17 martie, se dă startul returului Ligii a IV-a, ediţia 2018-2019. O ediţie destul de ciudată, cu numai 6 echipe, fiind deja cunoscute 3 dintre cele 4 formaţii care vor atinge faza play-off-ului. Miza primăverii fotbalistice la Neamţ pare a fi doar menţinerea unei diferenţe apropiate în clasament între cele 3 favorite la promovare – Bradu, Ozana şi Speranţa – şi aflarea formaţiei care ”îşi va face curaj” să se califice în play-off dintre cele 3 outsidere – Victoria, Moldova sau Energia.

Bradu Borca anunţă că se va baza în retur pe un lot ceva mai numeros. Ca urmare, nu a plecat niciun jucător dintre cei care au evoluat în turul campionatului, fiind transferaţi alţi 7 fotbalişti: Moisi (a jucat anul trecut la Poli Iaşi-Liga I), Covaliu (Roman), Chirilă (Miroslava), la care se adaugă Şchiopu, Pisică, Pricop și Guţu, de la futsal. Bradu Borca a efectuat un cantonament acasă şi a jucat şi partide amicale (3-1 cu Victoria Horia şi 3-2 cu FC Pojorâta), bilanţul fiind considerat pozitiv.

”Am pregătit returul atât cât se poate pentru liga în care ne aflăm. Ne bazăm pe jucătorii care au evoluat în tur și am adus strict ce cred că mai era nevoie. Urmează un retur și un play-off în care pot fi schimbări de locuri în clasament de la etapă la etapă. Sincer, nu am urmărit ce fac colegele de campionat, dar sunt sigur că fiecare a căutat să se pregătească pentru obiectivul pe care și-l doreşte. Din punctul meu de vedere, contează doar ca jocurile să se desfășoare numai pe teren și, la final, campioană va fi exact cea care merită”, a declarat antrenorul ieşean Florin Pintilii.

Speranţa Răuceşti a pierdut 6 jucători, dintre care cel puţin 4 erau titulari de drept: Bogdan Botezatu, Andrei Apostol, Radu Miron, Ramon Gheorghe, Leonte şi Spiridon. Au fost aduşi, în schimb, 5 jucători – Gabriel Coşa, Ionuţ Panaite, Sergiu Matei, Furtună şi Cosmin Şerban -, fiind discuţii avansate cu alţi doi fotbalişti – Alin Doltea şi George Patrichi. Deşi pare a suferi la nivel individual, echipa din Răuceşti a câştigat în planul jocului colectiv. Şi bilanţul amicalelor a fost unul bun: 2-3 cu Unirea Mirceşti, 5-2 cu Viitorul Curiţa şi 1-1 cu AFC Botoşani II.

”Am rămas cu o impresie bună după meciurile amicale. Consider că avem o formaţie cel puţin la fel de valoroasă ca în turul campionatului. Sigur, nu ne putem compara cu Borca sau Târgu Neamţ, cel puţin din punct de vedere financiar. Ne dorim şi sperăm să se decidă campioana pe teren. Dacă, în tur, aşteptam sclipiri de la Apostol sau Botezatu, acum consider că avem o echipă unită, fără mari individualităţi, dar mai bună din punctul de vedere al jocului colectiv. Sperăm să fim surpriza plăcută a returului”, a declarat Daniel Zavate, antrenorul Speranţei Răuceşti.

Victoria Horia a pierdut în perioada de pauză 4 jucători importanţi – Stângaciu, Tulpan, Mereuţă şi Chiruţă -, dar, din păcate, nu a reuşit să aducă niciun jucător nou, pentru a suplini aceste lipsuri. Mai mult, la niciunul dintre meciurile amicale cei din Horia nu au reuşit să adune mai mult de 11 fotbalişti.

”Am avut meciuri amicale cu Voinţa Valea Ursului şi cu Vulturul Costişa şi nu ne-am adunat decât 11 oameni. În tot lotul avem doar 13-14 fotbalişti. Avem un lot foarte subţire. Eu le-am tot spus: trebuie să îţi placă şi fotbalul ca să vii să joci, nu poţi să o faci doar pentru bani. În 3 amicale nu am reuşit să utilizăm un posibil prim 11, astfel că e greu să am o impresie în legătură cu perioada de pregătire. Cred că va fi foarte greu să ne batem pentru locul 4”, a precizat antrenorul-jucător Bogdan Găucan.

Moldova Cordun a reuşit să aducă 4 jucători noi, doi juniori din localitate, Atodiresei, revenit din străinătate şi un atacant de la Bacău, care a evoluat şi pentru formaţia din Tămăşeni. ”Nu sunt de nivelul fotbaliştilor pe care îi aduc Borca sau Târgu Neamţ, dar cred că ne vom descurca”, a declarat Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun. A plecat doar Dragoş Popescu, la formaţia de Liga a V-a AS WST Oniceni.

”Am disputat 4-5 meciuri amicale, dar ne-au lipsit de fiecare dată foarte mulţi jucători, toţi fiind la serviciu, în sectorul bugetar. În aceste condiţii, ne este foarte greu să estimăm cum va fi în retur. Ne vom descurca cu ce avem, vizăm locul 4. Ca o glumă, evităm promovarea, nu vrem să ne facem de râs”, a menţionat acelaşi oficial.

Situaţia cea mai dificilă se menţine la Energia Pângăraţi.

”Eu pot ajuta echipa doar cu plata baremelor. Din câte am înţeles, băieţii şi-ar dori şi altceva. Au programat să se întâlnească cu toţii joi (astăzi-n.r.) şi vor stabili ce vor face în continuare”, a precizat Viorel Jitaru, consilier local.

”Vom continua participarea în Liga a IV-a. Nu avem niciun fel de sprijin financiar din partea vreunui sponsor. De plecat, au plecat foarte mulţi jucători faţă de începutul campionatului. Ne bazăm doar pe copii şi juniori din localitate, un lot de 16-17 jucători”, a declarat Costel Stroia, căpitanul echipei Energia Pângăraţi.

Returul Ligii a IV-a va debuta duminică, 17 martie, când este programat derby-ul Ozana Târgu Neamţ-Bradu Borca. Runda mai cuprinde şi meciurile Energia Pângăraţi-Speranţa Răuceşti şi Moldova Cordun-Victoria Horia.

Situaţia la zi în Liga a IV-a este următoarea:

1 BRADU BORCA           10 8 1 1   54-19  25

2 Ozana Târgu Neamţ    10 7 1 2   29-14  22

3 Speranţa Răuceşti       10 7 0 3   34-17  21

4 Victoria Horia              10 4 2 4   20-23  14

5 Moldova Cordun          10 2 0 8   22-40  6

6 Energia Pângăraţi        10 0 0 10 6-52    0

M. CONSTANTINESCU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *