Liga a IV-a: Ozana Târgu Neamţ-Bradu Borca 1-1 pentru… Speranţa Răuceşti

Ozana Târgu Neamţ şi Bradu Borca au încheiat la egalitate meciul disputat duminică, 17 martie, în etapa a XI-a a Ligii a IV-a. Scorul consemnat la finalul celor 90 de minute a fost 1-1 (1-0), prin golurile marcate de Patrichi (43)/Talpan (90). Meciul a fost unul modest, niciuna dintre echipe nereuşind să depăşească miza punctelor puse în joc.

S-au consemnat şi două eliminări, Adrian Ilie (Bradu) şi Tofan (Ozana), în ambele cazuri fiind vorba de cumul de cartonaşe galbene. Mai mult, luni, 18 martie, protagoniştii respective faze (minutul 76), Cezar Tofan (Ozana) şi Adrian Ilie (Bradu), au primit câte o etapă de suspendare, prin decizia Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Neamţ. De asemenea, ambele formaţii au solicitat măcar o lovitură de la 11 metri. Ozana a fost chiar foarte aproape în minutul 58, când centralul Cosmin Apetrei a arătat punctul cu var, dar a revenit asupra deciziei, după o consultare cu asistentul Cosmin Cercel. Bradu a solicitat penalty în minutele de prelungire, invocând o intervenţie imprudentă a portarului Dragoş Iftimie.

”Jocul nu a fost unul plăcut ochiului. Probabil a fost de vină încărcătura datorată faptului că eram la 3 puncte în urma lor în clasament. Ei mi s-au părut mulţumiţi cu punctul luat. Trebuie să remarcăm că am avut două accidentări, care ne-au dat peste cap toate planurile tactice. Este vorba de Marin, fundaşul nostru de bază, şi de Mădălin Popa. Am avut o primă repriză destul de bună, nu însă la nivelul cu care am obişnuit în meciurile amicale. Repriza a doua, în schimb, a fost una modestă, iar pe final jucătorii şi-au pierdut suflul. Pe acest fond, la o greşeală colectivă, ei ne-au surprins şi au marcat golul egalizator. Vreau să mulţumesc suporterilor prezenţi la meci. De 15 ani nu a mai fost atâta lume la un meci pe stadionul «Cetatea». În acest fel, s-a creat o emulaţie. Sper să aducem şi bucurii suporterilor prin victorii în meciurile următoare. Felicit şi echipa oaspete. Şi noi, şi ei am dovedit o dăruire exemplară”, a declarat Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

”Presiunea punctelor puse în joc s-a simțit în desfășurarea partidei, astfel încât spectacolul nu a fost de cel mai înalt nivel. Nici nu am prins o zi prea bună, însă nici adversarii nu s-au ridicat la un nivel mai bun decât noi. Consider rezultatul echitabil. Nu știu dacă la golul lor mingea a intrat cu totul în poarta noastră, dar cum nu avem «VAR» (video assistant referee – n.r.), dăm crezare arbitrilor. M-a impresionat susținerea fanilor veniţi de la Borca în număr foarte mare cărora le mulțumim și le promitem să le aducem satisfacție în continuare. Asta chiar dacă acum ne doream cu toţii o victorie”, a declarat Florin Pintilii, antrenorul formaţiei Bradu Borca.

Dincolo de aspectul strict sportiv, s-a remarcat prezenţa la stadionul ”Cetatea” a mai multor personalităţi din domeniul politic şi nu numai. În primul rând, din păcate în tribune diferite, şi-au susţinut favoriţii primarul de Târgu Neamţ, Daniel Harpa, şi cel de Borca, Ovidiu Geo-Niţă. O parte din meci a asistat şi viceprimarul de Poiana Teiului, Paul Enache, poate mai cunoscut ca fost deţinător al echipei Teiul (Enadani) din aceeaşi localitate. Nu pot fi omişi nici preşedintele AJF Neamţ, Ioan Costin Toma sau fostul vicepreşedinte al CJ Neamţ, Mircea Pintilie.

Şi duelul galeriilor a fost unul interesant, comportamentul fiind, în general, unul decent. La un moment dat, fanii din Târgu Neamţ – cunoscuţi şi pentru faptul că au scris numele formaţiei Speranţa Răuceşti cu litere mici – au afişat un banner cu un mesaj cel puţin discutabil (foto), dar la care au renunţat în scurt timp, probabil în urma vreunei intervenţii telefonice. Trebuie remarcat că nici galeria din Borca nu a avut scandări tocmai politicoase.

De remiza de la Târgu Neamţ a profitat Speranţa Răuceşti, care reuşeşte să revină pe locul secund al clasamentului, înjumătăţind diferenţa faţă de Bradu Borca. Energia Pângăraţi-Speranţa Răuceşti s-a încheiat cu scorul de 2-10 (1-7), marcatorii echipei din Răuceşti fiind Boghian, Cucoş (3), Furtună, Matei (3), Grigoraş şi Ciocoiu. În a treia partidă a rundei, Moldova Cordun a depăşit Victoria Horia cu scorul de 4-3 (2-1).

CLASAMENT

1 BRADU BORCA            11    8      2        1           55-20      26

2 Speranţa Răuceşti       11    8      0        3           44-19      24

3 Ozana Târgu Neamţ    11    7       2       2           30-15       23

4 Victoria Horia             11    4       2        5           23-27      14

5 Moldova Cordun         11    2       0        9            26-43     9

6 Energia Pângăraţi       11    0       0        11          8-62       0

Etapa a XII-a programează duminică, 24 martie, de la ora 11, partidele: Bradu Borca-Victoria Horia, Speranţa Răuceşti-Moldova Cordun şi Ozana Târgu Neamţ-Energia Pângăraţi. (M. CONSTANTINESCU)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *