Liga a IV-a: Revelaţia turului, Ozana Târgu Neamţ atacă promovarea

Ozana Târgu Neamţ, formaţie înfiinţată în august 2018, a fost revelaţia turului campionatului Ligii a IV-a şi se anunţă o candidată certă la promovare, cu câteva zile înainte de reluarea competiţiei, care se va produce duminică, 17 martie.

Dincolo de jocul colectiv, care a adus echipei de lângă Cetatea Neamţ un binemeritat loc 2 în clasament, Ozana a punctat şi la capitolul individualităţi. Dragoş Patrichi a fost desemnat jucătorul nr. 1 în turul Ligii a IV-a la sondajul organizat de ”Mesagerul de Neamţ” printre membrii grupului de Facebook L4&L5 Neamţ, dar şi alţi jucători au fost apreciaţi în respectivul sondaj: Dragoş Iftimie a fost al doilea la categoria ”cel mai bun portar”, Marius Zaiţ al treilea la categoria ”cel mai bun fundaş”, iar Florin Apreutesei a ocupat tot locul 3 la categoria ”cel mai bun mijlocaş”.

În aceste condiţii, nu a mirat pe nimeni că echipa de la Târgu Neamţ a efectuat o intensă perioadă de pregătire în pauza de iarnă, pregătire completată de transferarea unor jucători experimentaţi şi valoroşi: Radu Miron, Marian Marin, Mădălin Popa, Ionuţ Huţanu, Alexandru Vavriţa, Marius Bânga, Alex Dumitru şi Florin Ivan.

”Noile achiziţii sunt jucători de valoare. Au cochetat cu primele 3 ligi, sunt fotbalişti cu foarte multă experienţă. De altfel, nu ai ce recomandări să faci unor astfel de jucători când îi trimiţi pe teren. E uşor să ai astfel de fotbalişti în echipă”, a spus Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

Faţă de turul campionatului, la echipa din Târgu Neamţ nu vor mai evolua Bogdan Mogoşneanu, Cezar Vasilache, Victorin Ciocoiu, Andrei Aparaschivei şi Ştefăniţă Coşofreţ.

Perioada intensă de pregătire a cuprins nu mai puţin de 6 meciuri amicale, bilanţul fiind unul foarte bun (4 victorii, un egal şi o înfrângere): 2-1 cu CSM Ceahlăul Piatra Neamţ (seniori), 1-1 cu FC Vaslui, 5-0 cu CSM Ceahlăul Piatra Neamţ (juniori), 3-0 cu FC Vaslui, 2-3 cu Viitorul Curiţa şi 6-2 cu Unirea Curteşti.

”Uşor-uşor, echipa a început să joace aşa cum ne dorim. Noi am încercat de-a lungul întregii perioade de pregătire să cristalizăm un prim 11. Din păcate, nu am avut decât o singură dată pe teren acel prim 11 ideal, aşa cum îl dorim noi. Cei care au evoluat, însă, în perioada de pregătire au făcut-o foarte bine. Sunt mulţumit! A fost şi acel duş rece, cu Curiţa, care le-a prins bine. Sper că au învăţat pe termen lung ce a fost de învăţat de la acel meci”, a declarat preşedintele Victor-Andrei Isache.

Conducerea echipei de la Târgu Neamţ e mai curând îngrijorată de starea terenurilor din Liga a IV-a decât de jocul formaţiei proprii: ”Pentru retur, îmi fac unele probleme, deoarece avem o echipă tehnică, cu jucători combinativi. Din păcate, terenurile sunt foarte grele, cu excepţia arenei noastre de la Târgu Neamţ şi a celei de la Răuceşti”, potrivit lui Victor-Andrei Isache.

Oficialii de la Târgu Neamţ şi-au urmărit şi adversarele directe şi au remarcat că promovarea nu se va obţine uşor. ”Am văzut Bradu Borca la Piatra Neamţ în meciul cu Victoria Horia şi nu am prea multe concluzii de tras. Au avut doar 5-6 titulari. Se remarcă, totuşi, calitatea unor jucători precum Mario Şchiopu, Adrian Ilie sau Mădălin Crengăniş. Recent, am văzut şi Răuceştiul. În faţa unei echipe de Liga a III-a, Botoşani II, cu nişte juniori extraordinari, Răuceştiul nu doar că a ţinut pasul, dar a şi dominat. Au căzut pe final, dar arată ca o echipă foarte bună”, remarcă preşedintele Isache.

”Campionatul va fi foarte echilibrat, cred că se va decide în ultimele două-trei etape. Avem 3 echipe de nivel apropiat, chiar de mijlocul clasamentului la Liga a III-a. E greu de spus cine este favorită la promovare. Deşi sunt mulţi care afirmă că Speranţa Răuceşti ar fi slăbit prin plecarea lui Miron, Apostol şi Botezatu, eu consider că sunt cel puţin la fel de tari ca în tur”, a mai precizat oficialul târgnemţean.

Returul Ligii a IV-a va debuta duminică, 17 martie, când este programat derby-ul Ozana Târgu Neamţ-Bradu Borca. ”Aşteptăm suporterii în număr mare la meciul de duminică. Sper să nu avem probleme de lot la ora partidei. Sigur va fi un meci foarte frumos şi ne dorim foarte mult să debutăm cu o victorie”, a conchis Victor-Andrei Isache.

Etapa mai cuprinde partidele Energia Pângăraţi-Speranţa Răuceşti şi Moldova Cordun-Victoria Horia.

Situaţia la zi în Liga a IV-a este următoarea:

1 BRADU BORCA           10 8 1 1     54-19     25

2 Ozana Târgu Neamţ    10 7 1 2     29-14     22

3 Speranţa Răuceşti       10 7 0 3     34-17     21

4 Victoria Horia              10 4 2 4     20-23     14

5 Moldova Cordun          10 2 0 8     22-40       6

6 Energia Pângăraţi        10 0 0 10     6-52       0

Un rol important în formarea şi performanţele echipei de lângă Cetate l-a avut şi îl are, în continuare, primarul Daniel Harpa. ”Încă din momentul înfiinţării echipei, domnul primar Daniel Harpa a fost alături de noi. Aş putea spune că a fost principalul iniţiator al apariţiei acestei formaţii. Este unul dintre puţinii primari iubitori de fotbal din ţară. Avem discuţii zilnice referitoare la echipă, dumnealui este interesat de tot ce se întâmplă. Ne susţine şi se asigură permanent că nu avem probleme financiare. Este mereu alături de noi şi îşi doreşte promovarea. Sper să îi facem această bucurie. Nu însă doar atât. Zilele acestea se fac lucrări la stadion, obiectivul în viitor fiind promovarea în Liga a II-a”, a precizat Victor-Andrei Isache, preşedintele Ozanei Târgu Neamţ.

M. CONSTANTINESCU

FOTO: R. VASILIUS (Ozana Târgu Neamţ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.