Lovitură pentru medicii arestați: Parchetul mai cere un mandat de 30 de zile

Încarcerați în Arestul Poliției Neamț din seara de 6 martie, cei patru medici ortopezi anchetați pentru că au luat mită de la pacienți au primit astăzi, 29 martie, o lovitură din partea Parchetului Județean Neamț, care coordonează cercetările. Procurorii au cerut Tribunalului Neamț prelungirea arestării preventive, ceea ce implică emiterea altor mandate valabile încă 30 de zile. Dosarul a fost înregistrat, însă va primi termen săptămâna viitoare, posibil chiar luni, 1 aprilie. Procurorii au argumentat, inițial, că arestarea preventivă este necesară atât pentru bunul mers al anchetei, cât și pentru a arăta comunității că justiția reacționează în astfel de cazuri.

Inculpații, în calitatea pe care au avut-o, de medici, obligați să vegheze la starea de sănătate a oamenilor și să respecte valorile morale consfințite prin depunerea jurământului profesional, s-au folosit de funcțiile lor, de importanța muncii lor, de competențele lor, pentru a obține foloase materiale”, se arată în motivarea cererii inițiale de arestare.

După perchezițiile făcute de ofițerii Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Neamț, în secția de ortopedie și în cabinetul de profil din policlinică au fost reținuți doctorii Florică Guțu, Constantin Nanu, Grigore Berea, Gheorghe Borș și Ghenadie Bucătaru. Doar ultimul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, ceilalți 4 fiind arestați preventiv.

C.M.

 

4 comments

 • Maria Sfetcu

  martie 29, 2019 at 3:59 pm

  Îmi vine să râd cu dosul de nea procurorii! De ce? S-a umflat orezul în ei, de-abia acum, și vor să arate chestia cu justiția! Dar până acum ce au făcut? Câți interlopi au lăsat în libertate sau criminali șoferi? La ei nu se aplica legea? Va spun eu că încă nu au probe beton să îi inculpe așa cum trebuie și atunci forțează la mantinelă! Halal justiție! ( nu mă fac cumva avocata doctorilor, dar nici chiar așa, ori ai probe ori nu ai!)
  O zi frumoasă tuturor

  Răspuns

 • vali

  martie 29, 2019 at 9:18 pm

  Eu eram convins ca BUCATARU E CEL MAI CORUPT. Si când colo el e cel mai “mic” in ale coruptiei.

  Răspuns

 • Miha

  martie 30, 2019 at 9:01 am

  Spitalul asta este plin de spăgari de la liftiera si pana la medici! Toti

  Răspuns

 • Dante

  martie 31, 2019 at 8:39 am

  Dar spagarul suprem, cel care i-a invatat pe astia 5 sa ia spaga de ce nu este arestat? Ma refer la nenorocitul de(…) care cere sume enorme, doarme in garzi, de ce? Pentru ca el a fost anuntat de aceste actiuni ale procurorilor, are pile si relatii…..

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *