Senatorul Eugen Țapu cere demisia premierului Dăncilă, pentru ”diletantism și ignoranță care depășesc granițele țării”

pietricica turism

Premierul Dăncilă ar trebui să demisioneze pentru declarațiile imature și iresponsabile privind mutarea Ambasadei României din Israel”, susține Eugen Țapu-Nazare, senator PNL de Neamț, argumentându-și solicitarea cu faptul că declarațiile premierului Viorica Dăncilă în chestiunea mutării Ambasadei României la Ierusalim ”au provocat îngrijorare în mediile politice locale și internaționale”.

În continuare, senatorul de Neamț vorbește despre ”diletantism și ignoranță care depășesc granițele țării, cu consecințe asupra României”. ”Pentru statul român, o asemenea decizie este extrem de importantă și ea trebuie luată numai după consultarea cu toți factorii de decizie. A merge peste ocean și a face un asemenea anunț, nu doar că dovedește imaturitate în ceea ce privește înțelegerea politicii externe și a importanței relațiilor internaționale, dar pune țara noastră în situații extrem de delicate, în actualul context geopolitic”, declară acesta.

Eugen Țapu consideră că deja nu mai e vorba despre gafele obișnuite ale premierului, gen maltratarea limbii române, încurcarea capitalelor și stâlcirea numelor premierilor cu care s-a întâlnit, ci este vorba de șeful Guvernului României care face declarații iresponsabile fără să aibă niciun mandat, fără să se consulte cu nimeni, fără să țină cont că o asemenea declarație poate altera relațiile internaționale ale României.

O primă consecință a fost aceea că regele Iordaniei și-a anulat vizita de trei zile pe care o avea programată în țara noastră. Prin această declarație, premierul Viorica Dăncilă a aruncat la coșul de gunoi toate eforturile diplomatice pentru ca țara noastră să primească statutul de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU. Precizările ulterioare, cum că nu a vorbit în calitate oficială, nu-și au rostul. Doamna Dăncilă este premierul României și nu a participat la o întâlnire cu vecinele de pe scara blocului din Videle, împărtășind rețete de cozonaci ori sarmale, ci a fost la o întâlnire în calitate de prim-ministru al Guvernului României”, a mai declarat senatorul Eugen Țapu.

Într-o declarație politică depusă la Senat, Eugen Țapu le-a cerut colegilor parlamentari, inclusiv celor din arcul guvernamental, să privească cu toată seriozitatea solicitarea de demisie și să nu fie părtași la acte necugetate care fac rău României, doar pentru că așa o cere disciplina de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.