Terapeutic: Anesteziști implicați în Cazul Ortopedia

În motivarea deciziei de arestare preventivă pentru 30 de zile a medicilor ortopezi cercetați pentru luare de mită în formă continuată la Spitalul Județean Piatra Neamț apare o informație extrem de interesantă, care deschide noi perspective asupra anchetei.

În momentul în care se vorbește despre raportarea juridică a faptelor, la doi dintre medici se consemnează:

”-în perioada noiembrie 2018- ianuarie 2019, inculpatul Nanu Constantin ar fi primit, de la 27 de persoane sume de bani, pentru diferite acte medicale- intervenții chirurgicale, acordare/prelungire concedii medicale, efectuare referate medicale, pentru remitere către medicul anestezist.

-în perioada noiembrie 2018- ianuarie 2019, inculpatul Guțu Florică ar fi primit, de la 20 de persoane sume de bani, pentru diferite acte medicale- intervenții chirurgicale, efectuare referate medicale, pentru remitere către medicul anestezist, consultații medicale.”

Din frazele respective rezultă că în secție circuitul corect al mitei ( îmi dai mie că te operez, da nu uita de anestezist) presupunea și o sumă de bani cerută pentru sau în numele anestezistului, care o fi fost acesta. Asta însemnă că cei doi medici în ar putea fi acuzați și de instigare la dare de mită. Cum deja pacienții sau aparținătorii sunt identificați în mare măsură, dacă aceștia vor confirma că au dat bani și pentru anesteziști, va urma o cercetare și în acest sens. Este bine să precizăm că în acest caz pacienții care au dat bani nu vor suporta consecințe penale deoarece era vorba despre sănătatea și integritatea lor corporală.

Mai rămâne de văzut dacă cei aflați deja în arest vor confirma acest aspect și vor spune numele eventualilor anesteziști care au primit bani sau dacă cererea se făcea doar pentru a mări suma solicitată/primită de la bolnavi. (M.N.)

 

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.