Firma de casting din Târgu Neamţ ar fi făcut „victime” şi la Vaslui

Activitatea unei firme de publicitate/casting, al cărei sediu se află în centrul oraşului Târgu Neamţ, şi despre care am mai scris aici, revine în atenţia opiniei publice cu un element important. Respectiva firmă ar fi făcut victime şi în municipiul Vaslui, chiar anul acesta. Presa locală din Vaslui a semnalat activitatea mai mult decât suspectă a firmei, în luna martie. Mai mult, a existat şi o plângere la Poliţie, care de altfel a şi intrat pe fir. Doar că firma şi-a închis rapid sediul şi a “spălat putina”. După care a ajuns la Târgu Neamţ…unde şi-a deschis noul sediu.

În articolul de pe site-ul Vremeanouă.ro, jurnalista Simona Danda semnala pe 1 martie 2019: „ATENŢIE. Nişte escroci vând iluzii copiilor. Aşa sunt descrişi în mediul online angajaţii unei firme de casting din Bucureşti, care de mai bine de o lună de zile conving oamenii să-şi înscrie contra-cost copiii în agenţie şi să le plătească şedinţele foto, albumele şi apariţiile TV. Naivi şi dornici de a-şi vedea odraslele în reviste sau la televizor, mulţi dintre ei plătesc fără să mai stea pe gânduri, mai ales că li se spune că cei 150 de lei pe care îi dau pentru înscriere îi vor primi înapoi la prima activitate la care copilul va participa. Li se promit apariţii în reclamele unor magazine locale şi în publicaţii sau la posture de televiziune locale. Toate se lasă, însă, aşteptate, pentru că agenţia de casting World Foto Factory nu are nicio colaborare cu vreo companie din Vaslui, ba mai mult, nu are nici experienţă în domeniu şi nici măcar un site de prezentare. Pe fir va intra Poliţia, pentru că o persoană a făcut deja o plângere pentru înşelăciune”.

În continuarea articolului sunt prezentate postările unor părinţi revoltaţi de pe reţelele de socializare şi un dialog telefonic între ziaristă şi un reprezentant al firmei de casting.

Cu privire la activitatea acestei firme pe raza oraşului Târgu Neamţ am luat din nou un punct de vedere oficial şi de la primărie, care ne-a comunicat: “Reprezentanţii firmei respective au venit la primărie, la Serviciul Control Comercial, pentru a se interesa de ce fel de autorizaţii au nevoie. Au făcut o cerere, iar până pe data de 15 aprilie trebuie să se prezinte la noi cu toate documentele de la firma mama din Bucureşti, pentru a le depune şi primi autorizaţie. Recomandarea noastră este ca cetăţenii să se documenteze în prealabil despre firmă, să solicite garanţii sau documente despre portofoliul firmei, înainte de a plăti”.

Un alt aspect deloc de neglijat este şi modelul de contract care nu are antet, număr de înregistrare şi nici alte elemente esențiale şi care cu greu ar putea fi susținut ca valid în orice instanţă judecătorească sau birou notarial.

C.T. STURZU

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here