Încep înscrierile la grădiniță

pietricica turism

Înscrierea copiilor la grădiniță începe în data de 20 mai, părinții putând depune cererile până la data de 7 iunie. Până atunci, începând cu data de 6 mai, se desfășoară reînscrierea copiilor care deja frecventează grădinița. Copiii nou veniți vor fi înscriși dacă mai rămân locuri libere după reînscriere, prioritate având copiii în vârstă de 5 ani pentru grupa mare, apoi cei în vârstă de 4 ani pentru grupa mijlocie și la urmă cei mici, de 3 ani.

„În cazul în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criteriile de departajare generale și cele specifice”, precizează Inspectoratul Școlar Judeţean (ISJ) Neamț.

Potrivit criteriilor generale, au prioritate copiii orfani de ambii părinți și cei de la casele de copii, apoi copiii orfani se un singur părinte, urmează copiii care mai au frați la acea grădiniță și în cele din urmă copiii încadrați în grad de handicap. Criteriile specifice sunt stabilite de consiliul de administrație al fiecărei unități școlare după ce primesc viza juridică și sunt aprobate de CA-ul ISJ.

Părinții pot afla informații despre locurile existente în grădinițe dacă se deplasează la sediul acestora. Unitățile școlare sunt obligate să afișeze la vedere informații privind capacitatea de care dispun, numărul de locuri aprobat pe grupe de vârstă pentru anul școlar 2019-2020, criteriile generale și specifice și numărul zilnic de copii reînscriși pe locurile existente. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.