Ortopedul Florică Guțu rămâne în arest, medicii Nanu și Berea au primit arest la domiciliu

Medicii ortopezi acuzați de luare de mită, Constantin Nanu și Grigore Berea, au aflat astăzi, 23 aprilie, că scapă de arest. Tribunalul Neamț a respins propunerea de prelungire a mandatului de arestare preventivă și a decis plasarea celor doi medici în arest la domiciliu. În cazul lui Florică Guțu, care a mai fost condamnat pentru luare de mită, instanța a hotărât că mai rămâne o lună în arestul poliției. Acesta poate ataca sentința de azi. La fel, și procurorii pot declara apel.

Cu câteva zile în urmă, aceeași medici Nanu și Berea cereau Tribunalului Neamț să înlocuiască măsura arestului preventiv, cu una mai blândă. Primul voia arest la domiciliu, iar al doilea a cerut control judiciar pe cauțiune. În 18 aprilie, instanța le-a respins solicitările, iar ambii medici au atacat decizia. Mâine, 24 aprilie, la Curtea de Apel Bacău se va judeca recursul în acest caz. Indiferent ce se va decide la Bacău, eliberarea ortopezilor Nanu și Berea din arest mai depinde acum de apelul pe care-l va depune acuzarea, în 24 de ore.

Medicii Nanu, Berea, Guțu, dar și Ghenadie Bucătaru și Gheorghe Borș au fost arestați la începutul lunii martie, în urma descinderii ofițerilor anticorupție la secția Ortopedie a Spitalului Județean de Urgență Neamț. (C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *