Primele decizii luate de managerul Spitalului Județean, după ce a renunțat la demisie

pietricica turism

Primele decizii luate astăzi, 8 aprilie, de dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) eamț, în prima zi de lucru după revenirea la decizia de a demisiona, țin de capitolul comunicare și imagine. Una rezolvă un impas în comunicarea managerului cu corpul medical și indirect cu directorul medical al spitalului, dr. Alexandru Juncu respectându-și cu sfințenie activitatea în secție, chiar dacă acest lucru îl ține puțin departe de restul colegilor și de manager. Decizia în cauză se referă la numirea unui asistent al managerului, un om care să fie mâna dreaptă a acestuia și care să-l reprezinte în lipsă, dar în același timp să fie și consilierul personal pe parte administrativă.

“Am numit prin dispoziție un asistent manager, în persoana juristei Luiza Mihaela Mitrea. Am vrut să am pe cineva care să mă secondeze, iar dacă n-am putut modifica organigrama pentru un post de asistent manager, am dat această decizie, cu transfer de atribuții. Definitivăm atribuțiile asistent managerului, pentru ca atunci când eu nu voi fi aici, să gestioneze anumite situații de urgență pe care să le rezolvăm punctual, pentru a nu întârzia deblocarea acestor situații. Când eu sunt aici, ne sfătuim pe fiecare hârtie din mapă, ca să o nuanțăm din punct de vedere juridic, fiindcă am mare nevoie de un punct de vedere juridic. Asistent managerul preia anumite sarcini, pentru a-mi da mie o mobilitate pe care n-am avut-o până acum, fiind legat de acest birou și de acest scaun. Mi-am dorit foarte mult să ies pe secții, compartimente și sectoare pentru a cultiva un dialog direct cu oamenii. Asta mi-a lipsit mie, până acum, am fost un pic blocat de probleme mai mult administrative și mai puțin de resurse umane”, a declarat dr. Codruț Munteanu.

Oarecum în legătură cu prima, a doua decizie semnată de manager instituie un nou purtător de cuvânt. Juristul Victor Marghidan preia, de astăzi, și comunicarea cu presa care, conform regulamentelor spitalului, este în sarcina directorului medical. Acest lucru nu înseamnă, însă, așa după cum a ținut să nuanțeze managerul Codruț Munteanu, că el nu va mai fi disponibil pentru presă, pentru că „avem nevoie de ajutorul presei pentru o prezentare obiectivă a imaginii spitalului”. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.