S-a mărit intravilanul oraşului Târgu Neamţ

De curând, administraţia locală din Târgu Neamţ a modificat Planul Urbanistic General şi, ca urmare, intravilanul oraşului s-a mărit. De altfel, a fost mutat şi indicatorul de la intrarea în oraş dinspre Timişeşti. Viceprimarul Vasile Apopei explică: “În urma solicitărilor unor cetăţeni şi a modicitărilor PUG-ului oraşului, terenul de pe partea stângă de până la pasarelă a intrat în intravilanul oraşului. Până acum a fost în extravilanul oraşului. De aceea şi indicatorul a fost mutat în apropierea pasarelei de la intrarea în satul Dumbrava”.

Cum îi va afecta pe şoferi această modificare a detaliat comisar-şef Marius Cârjă, şeful Poliţiei Rutiere Târgu Neamţ: “Şoferii trebuie să circule cu viteza de 50 de km pe oră, dar din ce ştiu se va monta un alt indicator care va permite şoferilor să circule cu 70 de km pe oră până la intrarea efectivă în oraş. Nu ştiu exact când se va întampla asta. Oricum, în acea zonă au fost constant accidente aproape în fiecare an. Şi asta din cauza vitezei”.

Despre acest subiect a formulat o părere şi Maria Vrînceanu, consilier local PNL: “S-a mărit intravilanul oraşului printr-o hotărâre de consiliu, pentru că nu se puteau trage utilităţile în extravilan, ci doar în intravilan. Astfel s-a modificat PUG-ul. Am fost total de acord cu modificarea PUG-ului oraşului şi trecerea acelei zone din extravilan în intravilan. Tot ce înseamnă agenţi economici, în special cei cu depozite trebuie să iasă în afara oraşului şi plus că acea zonă a început să se extindă şi era nevoie de utilităţi. Utilităţile nu s-ar fi putut face dacă terenul nu era trecut în intravilan. Zona se dezvoltă şi acest lucru e bun. Să sperăm că pe viitor, tot ceea ce înseamnă depozite vor ieşi în afara oraşului şi se vor muta în această zonă. Marea majoritate a terenurilor deja au fost cumpărate în ideea începerii unor afaceri. Clar că acea zonă se va dezvolta, ceea ce e un lucru bun pentru oraş, pentru că aşa va creşte şi valoarea impozitului”. (C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *