Șoc la Spitalul Județean: a demisionat managerul Codruț Munteanu

Din nefericire, situația dezastruoasă în care se află Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a generat o victimă, singurul căruia nu i se poate imputa decât poate o lipsă de reacție mai hotărâtă în fața nesimțiților care au cauzat situația. Managerul Codruț Munteanu, venit din mediul privat, a crezut în promisiunile care i s-au făcut, că va avea mână liberă la Spital, că va avea sprijin din partea tuturor autorităților și că va putea face performanță. Din păcate pentru el, a venit total nepregătit să facă față mafiei locale iar cei care l-au trimis în prima linie au crezut că îl vor folosi pe post de momăie care să semneze orice i se pune în față. Așa că a ales, acum, calea demisiei. Oficial, nu există încă ceva publicat, dar Mesagerul de Neamț a aflat din mai multe surse credibile despre actul de voință al fostului manager. Nu se știe încă exact care a fost factorul declanșator al acesteia, dacă a fost o demisie de bună voie sau una forțată. Mai rămîne de văzut dacă demisia va fi urmată de tentative de împăcare. în acest moment Codruț Munteanu nu răspunde la telefoane.

Codruț Munteanu nu a avut un Consiliu de administrație competent, i s-au impus colaboratorii și a fost lăsat singur de cele mai multe ori când avea nevoie de ajutor. Așa cum Mesagerul de Neamț a scris deja, există adevărate bombe care vor exploda și mai mult în perioada următoare: situația de la pediatrie, blocul operator care nu s-a mai terminat, investiții ciudate care se suprapun, multe promisiuni dar, mai ales, un haos bine organizat de eminențele cenușii care vor să-și păstreze influența în spital, în folos propriu. Fiecare presedinte al Consiliului de administrație a folosit spitalul aproape ca un salon privat, aducându-și rudele pe postură de bolnavi privilegiați. Demisia lui Codruț Munteanu, neconfirmată încă oficial, arată că sunt puține șanse ca cineva să poată face ordine în această zonă.(V.B.)

5 comments

 • Cati

  aprilie 4, 2019 at 8:40 pm

  Pana nu vor pleca vreo trei dinozauri de pe acolo,nimic nu va fi altfel.

  Răspuns

 • V.Vasile

  aprilie 5, 2019 at 9:13 am

  Cum sa nu fie solutii, sa revina la conducere faimosul jurist sau ce naiba mai este, cel ce a falimentat MELANA si a adus ca performante in spital, cele 2 bariere.. ,,Competentele,, instalate de jalnicul personaj din romanul lui Filimon sunt mai mult decat relevante.
  Aveti ce meritati mai ,,dragii mei nemteni,,

  Răspuns

 • misu

  aprilie 5, 2019 at 9:56 am

  “eminențele cenușii”, pai spuneti-ne care sint acelea, altfel articolul e la misto

  Răspuns

 • Florica Zdru

  aprilie 5, 2019 at 10:55 am

  Jos palaria in fata domnului doctor Codrut Munteanu! Un mare profesionist, cu mare har, cu multa empatie fata de pacienti, cu respect fata de colegi, cum rar mai intalnesti in sistemul sanitar de astazi! Cei care il cunosc stiu foarte bine ca nu spun vorbe mari. Nu este de mirare ca un OM care a condus, cu maxima responsabilitate si onestitate, un spital privat, nu isi poate incalca nici propriile principii, nici Juramantul lui Hipocrate, in niciun context. “Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât mă ajută forțele și rațiunea… Dacă voi respecta acest jurământ și nu îl voi călca, viața și arta mea să se bucure de renume și respect din partea tuturor oamenilor”.
  Daca, in exercitatea profesiunii, toti medicii si-ar face un cod moral din Juramantul lui Hipocrate, cu siguranta ca lucrurile ar sta cu totul altfel in mult blamatul sistem sanitar de astazi. Orice alt comentariu ar fi de prisos! Mare pierdere pentru pacientii din Neamt prin plecarea domnului dr. Codrut Munteanu!
  F. Zdru

  Răspuns

 • GHEORGHE

  aprilie 5, 2019 at 8:09 pm

  Tanti Florica Zdru-citind comentariul lu matale.mi-a dat o lacrima…chiar era sa te cred,dar stiind foarte bine cu ce scop a fost pus la conducerea spitalului,mi se face greata.A venit doar sa semneze faurirea de noi revolutii socialiste ale PCR,scuzati-PSD,spitalul nou(chiar nu credeam,ca nu suntem idioti),sa mai incaseze niste bani pe studii de fezabilitate,si-a facut treaba-pleaca acasa,ca acolo e cel mai bine.Cine credea ca lasa privatul,pentru stat,acela ori e prost,ori e prost.Oricum nu a facut mare branza,mai mult rau.Nu avea nici o strategie manageriala,nici un plan de management pe termen scurt,sau lung,asa ca …pa Puiu!Dixit!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *