Bărbat resuscitat în secția de votare Viișoara, după ce i s-a făcut rău

pietricica turism

ACTUALIZARE: Bătrânul căruia i s-a făcut rău în pragul secţiei de votare fusese externat de puţin timp din spital. Cardiac, cu probleme severe, el a dorit totuşi să-şi exprime opţiunea electorală, dar drumul în rampă, din parcare până la şcoala din sat, a fost un efort prea mare. A ajuns până la intrare, secondat de fiul său şi de alte rude, dar în prag s-a prăbuşit şi s-a lovit cu capul de un perete.

”A făcut două stopuri cardiace în secţie, echipajul de pe ambulanţă l-a resucitat şi a plecat cu el, pus pe aparate”, ne-a declarat Mariana Jitaru (fosta preşedintă a Judecătoriei Piatra-Neamţ), preşedinta secţiei de votare unde s-a întâmplat incidentul.

Secţia 152 din Viişoara nu s-a remarcat doar prin acest eveniment, absolut neaşteptat şi bulversant, ci şi prin numărul mare de solicitări pentru urna mobilă, şi anume 83. Explicabil, având în vedere că Sanatoriul Bisericani este arondat secţiei respective, iar bolnavii au făcut cereri, în termenul legal, până sâmbătă seara. Între timp, 10 dintre ei s-au răzgândit sau au fost externaţi, aşa că doar 73 de voturi au fost exprimate până la urmă, cu menţiunea că doar doi săteni au votat, iar restul au fost bolnavii de la sanatoriu. Alte 35 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar până la ora 17, îşi exprimaseră opţiunile 430 de locuitori, unul singur refuzând să voteze pentru referendum. Pe listele permanente sunt înscrise 928 de persoane.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un bărbat, octogenar, a căzut în secția de votare 152 Viișoara, comuna Alexandru cel Bun, fiindcă i s-a făcut rău. A fost nevoie de intervenția echipajului medical, care, după ce i-a aplicat manevre de resuscitare, a reușit să-l stabilizeze suficient cât să îl transporte la Spitalul Județean Neamț, ca să primească îngrijirile necesare.

Procesul electoral a fost reluat în secția de votare după ce, pe parcursul intervenției echipajului medical, fusese întrerupt.

Vom reveni cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.