Conferință de presă: Arsene anunță cele mai mari achiziții de aparatură medicală din istoria județului

Astăzi, 21 mai, la sediul Consiliului Județean Neamț, a avut loc o conferință de presă în care președintele Ionel Arsene a anunțat finanțări masive pentru achiziționarea de aparatură medicală: „Sunt aproape 20 milioane de lei alocați pentru investiții în dotarea spitalelor din județul Neamț. Spitalele au fila de buget, pot începe achiziția” a precizat acesta. Cu completarea că ”anul acesta au fost aprobate toate solicitările de aparatură ale spitalelor, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată”.

Cea mai mare sumă este alocată, firesc, Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, de peste10,406 milioane lei. Vor intra în dotarea spitalului județean un nou computer tomograf în valoare de 900.000 lei, patru aparate de anestezie în valoare de 360.000 lei, o linie pentru artroscopie completă, în valoare de 225.000 lei, echipament de radiologie în valoare de 824.000 lei, 10 paturi pentru ATI în valoare de 387.000 lei, două unități pentru laparoscopie în valoare de 900.000 lei, două monitoare pentru funcții vitale în valoare de 270.000 lei, pentru a puncta doar pe cele mai importante echipamente.

Alături de Spitalul Județean de Urgență, au primit finanțare și toate celelalte patru spitale din Neamț care au trimis listele cu dotările necesare la minister.

Spitalul Municipal de Urgență Roman are finanțare pentru 3,444 milioane lei, din care cea mai mare sumă va fi investită pentru achiziția unui computer tomograf în valoare de 1,215 milioane lei.

Spitalul Orășenesc Târgu Neamț va achiziționa o instalație de producere oxigen medicinal la fața locului în valoare de 201.000 lei și alte echipamente care însumează 3,287 milioane lei, între care un aparat radiologic digital de 495.000 lei.

Spitalul Orășenesc Bicaz are o finanțare de 1,813 milioane lei, din care va fi achiziționat un aparat radiologic în valoare de 810.000 lei.

Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani a primit finanțare de 469.000 lei, din care va achiziționa, între altele, un ecograf în valoare de 135.000 lei.

Pe parcursul conferinței Ionel Arsene a făcut de mai multe ori trimiteri către opoziție, care nu vine cu nimic constructiv și către senatorul Eugen Țapu, acuzat că nu a ”bătut măcar vreun cui pentru romașcani”, dar, în schimb, dezinformează opinia publică:  „Spitalele au fila de buget, pot începe achiziția de aparatură. La aceasta se adaugă suma de 21,5 milioane lei alocați din fondul de rezervă al Guvernului pentru proiectarea noului spital județean de urgență, avem banii în cont pentru realizarea studiuilui de fezabilitate pentru noul spital. Vreau să le spun dragilor nemțeni că noul spital va fi construit și cred că va fi primul nou spital județean din țară construit, aici, la Neamț”.

(C.I.)

 

 

 

reclama psd

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.