Elevă de la „Rareș” în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie

Cei 11 elevi din Neamț care au participat la Olimpiada Națională de Biologie s-au întors cu două mențiuni și o calificare în lotul lărgit pentru etapa internațională 2019.

După o probă practică și o probă scrisă foarte complexe, Maria Săvoaia, clasa a IX-a și Bianca Alexandra Savin, clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, ambele pregătite de prof. Maria Aloma Veiss, au câștigat mențiune din partea Ministerului Educației Naționale. Mai mult, Bianca Alexandra Savin s-a calificat în lotul lărgit al României și se va pregăti pentru selecția în lotul care va participa la etapa internațională, din Ungaria.

De remarcat că, din cei 11 copii calificați la etapa națională, 9 provin de la „Petru Rareș” și sunt pregătiți de prof. Aloma Veiss, o fată învață la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra Neamț și un băiat este în ultimul an la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț. Lotul județean de olimpici a fost format din 5 elevi calificați din oficiu și 6 calificați suplimentar datorită rezultatelor foarte bune obținute în ierarhia națională.

Etapa națională a olimpiadei de Biologie s-a desfășurat la Oradea, în perioada 21-24 aprilie. Au participat 409 elevi din toată țara. (C.I.)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.