Evacuare de urgență la propriul domiciliu

pietricica turism
sursa foto: animal zoo

Din când în când, din ce în ce mai des în ultimul timp, autoritățile fac exces de zel în a prezenta opiniei publice date care ar trebui să justifice niște alerte meteorologice. Un asemenea exemplu îl avem în legătură cu un comunicat ISU Neamț, probabil trecut și prin filtrul Instituției Prefectului, din care aflăm că două persoane, probabil soț și sotie, ar fi fost evacuați dintr-o locuință în urma unor inundații dintr-o comună a județului.

Ce s-a întâmplat în realitate? Cele două persoane au două case. Într-o locație aveau oamenii un câine care trebuia hrănit. În momentul în care făceau această acțiune și afară ploua abundent, a trecut prin zonă primarul, care le-a spus să părăsească curtea, că ar putea veni inundații. Așa că oamenii au plecat la cealaltă casă, ceea ce în limbaj tehnic al situațiilor de urgență se cheamă că au fost evacuați.

În mod sigur informația va da bine în momentul bilanțului, când se vor face nominalizări pentru activitatea intensă preventivă. Din păcate nimeni nu ne-a informat ce s-a întâmplat cu câinele, dacă a rămas neevacuat, dacă da, cine l-a hrănit și dacă evacuaților li s-au asigurat saltele, alimente și apă potabilă. (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.