LIGA A IV-A Speranţa Răuceşti-Bradu Borca, cu locul întâi pe masă

Speranța Răucești

Duminică, 12 mai, în etapa a XIX-a a Ligii a IV-a, este programat al patrulea episod al disputei dintre Speranţa Răuceşti şi Bradu Borca din sezonul 2018-2019. Meciul se anunţă extrem de interesant, chiar dacă facem abstracţie de clasament şi de unele decizii disciplinare. Speranţa Răuceşti a dovedit, în această primăvară, că are cel mai solid joc de construcţie dintre candidatele la promovare, bazat pe o circulaţie rapidă şi precisă a balonului. De cealaltă parte, Bradu Borca impresionează prin jocul ofensiv extrem de eficace, care a dat rezultate chiar şi în disputele directe cu contracandidatele la promovare.

* Trei puncte pierdute la ”masa verde”

Bradu Borca

Partida are loc pe fondul unor decizii ale Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Neamţ, care au nemulţumit echipa de pe Valea Muntelui. În etapa de dinainte de Paşte, pe 27 aprilie, meciul dintre Victoria Horia şi Bradu Borca s-a întrerupt înainte de ultimul fluier al arbitrului (minutul 90+3), moment în care gazdele conduceau cu scorul de 2-1 (1-1), golurile fiind marcate de Tulbure (2)/Moisi. Comisia de disciplină a AJF Neamţ a decis: Pentru că echipa oaspete nu a mai dorit să continue partida, părăsind terenul la scorul de 2-1 în favoarea adversarilor, se omologhează cu scorul de 3-0 în favoarea echipei Victoria Horia, iar echipei Bradu Borca i se scad și 3 puncte din clasament”.

Echipa de pe Valea Muntelui şi-a anunţat iniţial retragerea din cele două competiţii în care este angrenată (campionat+cupă), dar ulterior s-a renunţat la această decizie. În schimb, din staff-ul formaţiei nu mai fac parte preşedintele Ciprian Jigane şi antrenorul Florin Pintilii. De asemenea, fiind sancţionată cu înfrângere, cu 0-3, şi cu pierderea a 3 puncte, echipa de pe Valea Muntelui a coborât pe locul secund în clasament, lăsând loc noii lidere, formaţia Speranţa Răuceşti.

* Victorii detaşate de Florii

Duminică, 21 aprilie, s-au derulat meciurile etapei a XVI-a. În partida care se anunţa cea mai echilibrată din această rundă, lidera clasamentului la acea vreme s-a impus detaşat: Bradu Borca-Ozana Târgu Neamţ 4-0 (3-0). Au marcat Crengăniş (2), Moisi şi Onofraş, în dreptul echipei oaspete putându-se consemna bara lui Patrichi din minutul 5.

În celălalt meci care se anunţa echilibrat, s-au impus tot gazdele, acontând, pentru al doilea an consecutiv şi de 4 ori în istoria echipei, calificarea în play-off: Victoria Horia-Moldova Cordun 3-1 (1-1). Pentru gazde au marcat Apostol, Braiş şi Tulbure.

A treia partidă a rundei a constituit un adevărat ”galop de sănătate” pentru gazde: Speranţa Răuceşti-Energia Pângăraţi 11-0 (6-0), golurile fiind marcate de Avram, Şerban, Boghian (2), Hurdubei (2), Matei (2), Cucoş (2) şi Petrescu.

* Potop de goluri de Paşte

Sâmbătă, 27 aprilie, a avut loc etapa a XVII-a. În afară de meciul Victoria Horia-Bradu Borca, decis la ”masa verde”, în celelalte două partide ale rundei, oaspeţii, calificaţi deja în play-off, au înscris multe goluri: Moldova Cordun-Speranţa Răuceşti 0-10 (0-5) – Ciocoiu (3), Matei (2), Hurdubei (3), Doltea, Cucoş şi Energia Pângăraţi-Ozana Târgu Neamţ 0-9 (0-6) – Ignea (4), Ciubotaru (2), Creţu (2), Huţanu.

* Ultimele apariţii înaintea derby-ului

Ultimele apariţii înaintea derby-ului s-au produs duminică, 5 mai, în etapa a XVIII-a. În meciul care se anunţa cel mai echilibrat al rundei, Speranţa Răuceşti a depăşit Victoria Horia cu scorul de 5-1 (4-0). Au marcat: Hurdubei (3), Bordeanu şi Matei/Găucan.

În celelalte două partide ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Bradu Borca-Energia Pângăraţi 20-1 (9-0) şi Ozana Târgu Neamţ-Moldova Cordun 9-0 (4-0), marcatori fiind Patrichi (3), Creţu (3), Miron, Ciubotaru şi Dumitru.

CLASAMENT
1 SPERANŢA RĂUCEŞTI (*) 18 13 2 3 76 23 41
2  Bradu Borca (*) (**) 18 13 3 2 100 32 39
3 Ozana Târgu Neamţ (*) 17 10 4 3 51 21 34
4 Victoria Horia (*) 18 7 3 8 44 42 24
5 Moldova Cordun 18 4 0 14 37 76 12
6 Energia Pângăraţi 17 0 0 17 13 127 0

(*) se califică pentru play-off

(**) penalizată cu 3 puncte de AJF Neamţ

Duminică, 12 mai, în etapa a XIX-a, mai sunt programate partidele Victoria Horia-Ozana Târgu Neamţ şi Moldova Cordun-Energia Pângăraţi.

(M. CONSTANTINESCU)

 

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.