Managerul Spitalului de Urgență Neamț, audiat la DGA

Dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost audiat de ofițeri de la Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Audierea managerului este legată de dosarul medicilor ortopezi acuzați de luare de mită. Dr. Codruț Munteanu s-a prezentat în fața ofițerilor anticorupție în dimineața de 16 mai 2019, la o zi după ce medicii Florică Guțu, Constantin Nanu și Grigore Berea au obținut în instanță eliberarea din arestul poliției și plasarea în arest la domiciliu. Managerul spitalului spune că a fost audiat în calitate de martor: „M-au întrebat dacă știam de fenomen și probleme legate de aprovizionarea cu șuruburi, plăgi, tije pentru operații. Le-am explicat că aprovizionarea este atributul servicului Achiziții, a Contabilității, a directorului medical, pe baza referatelor de necesitate de la medicul șef de secție. Mi-am făcut datoria, am fost acolo, deși nu este nici o plăcere. Am fost audiat ca martor, nu mi s-au cerut documente”, declară dr. Codruț Munteanu.

Cu o zi înainte de audierea managerului spitalului, medicii Guțu, Nanu și Berea au cerut Tribunalului Neamț să fie plasați din arestul poliției, în arest la domiciliu. Instanța le-a admis solicitarea și Parchetul Neamț a atacat deciziile, cu excepția celei referitoare la medicul Guțu. Termenul de 48 de ore în care parchetul putea declara recurs a expirat în ziua de 17 mai. Pe portalul instanțelor apar înregistrate, din ziua de 16 mai, doar contestațiile față de eliberarea lui Nanu și Berea. În cazul acestora, hotărârea finală va fi pronunțată de Curtea de Apel Bacău. Și medicul Gheorghe Borș, care profesa în cabinetul de chirurgie din policlinică, a cerut ridicarea controlului judiciar. Tot în ziua de 15 mai, tribunalul i-a respins cererea, decizia în cazul lui fiind definitivă.

(C.I.)

pietricica turism

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.