Managerul Spitalului de Urgență Neamț, audiat la DGA

Dr. Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, a fost audiat de ofițeri de la Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

Audierea managerului este legată de dosarul medicilor ortopezi acuzați de luare de mită. Dr. Codruț Munteanu s-a prezentat în fața ofițerilor anticorupție în dimineața de 16 mai 2019, la o zi după ce medicii Florică Guțu, Constantin Nanu și Grigore Berea au obținut în instanță eliberarea din arestul poliției și plasarea în arest la domiciliu. Managerul spitalului spune că a fost audiat în calitate de martor: „M-au întrebat dacă știam de fenomen și probleme legate de aprovizionarea cu șuruburi, plăgi, tije pentru operații. Le-am explicat că aprovizionarea este atributul servicului Achiziții, a Contabilității, a directorului medical, pe baza referatelor de necesitate de la medicul șef de secție. Mi-am făcut datoria, am fost acolo, deși nu este nici o plăcere. Am fost audiat ca martor, nu mi s-au cerut documente”, declară dr. Codruț Munteanu.

Cu o zi înainte de audierea managerului spitalului, medicii Guțu, Nanu și Berea au cerut Tribunalului Neamț să fie plasați din arestul poliției, în arest la domiciliu. Instanța le-a admis solicitarea și Parchetul Neamț a atacat deciziile, cu excepția celei referitoare la medicul Guțu. Termenul de 48 de ore în care parchetul putea declara recurs a expirat în ziua de 17 mai. Pe portalul instanțelor apar înregistrate, din ziua de 16 mai, doar contestațiile față de eliberarea lui Nanu și Berea. În cazul acestora, hotărârea finală va fi pronunțată de Curtea de Apel Bacău. Și medicul Gheorghe Borș, care profesa în cabinetul de chirurgie din policlinică, a cerut ridicarea controlului judiciar. Tot în ziua de 15 mai, tribunalul i-a respins cererea, decizia în cazul lui fiind definitivă.

(C.I.)

2 comments

 • Ursul maro

  mai 20, 2019 at 5:20 am

  Spaga nu-i treaba managerului, de ce l-au deranjat?

  Răspuns

 • Viorica

  mai 25, 2020 at 4:42 pm

  Ba da, e si treaba Managerului…o fi vreun motiv serios,cum ar fi finantarea si aprovizionarea cu mat nec. operatiilor, costul dispozitivelor, firma de la care se face aprovizionarea, decontarea acestor cheltuieli.Finantarea se face de CASS ,LICITATIA SE FACE DE CATRE SPITAL! E de vazut si cum a fost cistigata licitatia si de catre cine!!! si mai ales de CIND!!!! De ce Sp. nu a oferit GRATUIT aceste dispozitive pacientilor, cum se precizeaza in Legea Sanatatii?Asta a dus la o situatie in care medicii , pe buna dreptate ,aduceau la cunostinta pacientilor ca trebuie sa_si platerasca singuri protezele,etc. Un om simplu nu intelege prea bine acest lucru si considera aceste plati drept mita.Aici are Managerul o mare greseala! NU a vrut o transparenta TOTALA si-a expus colegii medici ortopezi la un asemenea Spectacol !!!! !mai mult si presa e tendentioasa. Ar trebui,ca sa putem avea incredere in institutiile statului, sa se desfasoare o ancheta mult mai ampla , cu accent deosebit pe costurile, decontarile si interesele unor firme! E pacat pentru unii medici sa nu poata profesa,au muncit mult si unii sint valorosi…din pacate in aceste situatii nu vine nimeni sa laude si performantele lor! e un proces de constiinta pe care toti ar trebui sa ni_l facem !Si trebuie sa recunoastem ca a condamna un medic sau alta categorie profesionala la inchisoare nu aduce nici un cistig societatii ci din potriva…atit pentru el cit si pentru societate!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *