Pietrean din Italia, observator la vot în Bodești

pietricica turism

La secția 184, Ovidiu Valentin Adiaconiței a fost observator din partea Alianței USR PLUS. Pietrean de loc, ajuns din Italia cu avionul cu doar două zile în urmă, special pentru alegeri, Ovidiu Adiaconiței spune că, din cei 40 de ani împliniți, 20 i-a petrecut muncind departe de casă: ”Eu sunt mecanic electrician, lucrez ca muncitor de întreținere într-o fabrică. Sunt plecat de la 18 ani din țară. M-am săturat! Între timp, m-am căsătorit cu Mihaela. Am cunoscut-o la sfârșitul anului 2003, lucra în depozitul farmaceutic al surorii mele și, în anul următor, am plecat amândoi în Italia. În 2009, ne-am căsătorit, am făcut nunta aici, acasă. Tot ce este important se face acasă! Acum, am deja 10 ani de când tot spun «Mergem acasă!». Soția mea îmi reproșează că, dacă ne întorceam mai demult, poate am fi recuperat acest timp. Nu avem copii, deși am făcut amândoi toate investigațiile și medicii ne-au spus că suntem sănătoși, dar că suntem prea stresați. Acum, sper să se schimbe ceva în țară, aici, ca să am tragere să vin”.

A intrat în USR PLUS chiar de la începutul anului, când s-a format, și crede în hotărârea politicienilor de la USR PLUS de a face ceva concret pentru românii care tânjesc după ”acasă”. ”Am votat USR și la alegerile parlamentare trecute, pentru că majoritatea sunt oameni tineri, au altă gândire. E nevoie să se schimbe ceva în politică. Încă nu am încredere să vin înapoi în țară și vă spun de ce: am mulți prieteni care s-au întors și care vor să facă ceva, dar toți se plâng de birocrație. Și oamenii de aici la fel spun, de birocrația mare. Noi ne dorim foarte mult să ne întoarcem acasă, parcă nu mai avem răbdare. Vrem să ne întoarcem, chiar dacă știm că și aici e greu. Acolo este greu fiindcă ne este dor de-ai noștri, de cei dragi, suntem singuri, nu avem familiile aproape să ne ajute. Aici ne simțim acasă, de asta nu ne-am cumpărat casă acolo, ca să ne putem desprinde, dar trebuie să se schimbe ceva”.

Întâmplător – sau nu -, la intrarea în grădinița din Bodești care a găzduit duminica trecută două secții de votare, pe la 9 dimineața, la intrare, cineva a scăpat un bilețel (foto).

E greu de spus dacă l-a scăpat în drum spre sau de la urne. Poate nici nu mai contează.

Ovidiu Adiaconiței s-a întors luni în Italia, pentru că marți, la ora 6, trebuia să fie prezent la serviciu. (Cristina IORDACHE)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.