PNL la 144 de ani: Dorim o Românie modernă, respectată în Europa

La final de campanie electorală, PNL Neamț a sărbătorit 144 de ani de existență la Piatra Neamț. A participat conducerea județeană a partidului, președintele Mugur Cozmanciuc, senatorul Eugen Nazare Țapu, deputatul Laurențiu Leoreanu, primarii Dragoș Chitic și Lucian Micu, alături de aleși locali și invitați.

Dincolo de momentele electorale, firești în această perioadă, e de consemnat că au fost onorate cu diplome de excelență și câteva personalități ale vieții publice locale. A fost vorba despre Dan Oniciuc, profesor și director al Colegiului Național Petru Rareș, care a ținut să amintească rolul PNL în istoria liceului dar și să mulțumească echipei liberale de la Primăria Piatra Neamț, care a sprijinit toate proiectele colegiului și despre cunoscutul profesr de la Liceu de Arte Victor Brauner. A urmat poetul și scriitorul Adrian Alui Gheorghe, care a mulțumit în felul său inimitabil: „Mă întrebam în ce calitate am venit astăzi aici. Dincolo de vibrația recunoscută de liberal și mi-am spus să mă uit în altă parte și am venit cu calitatea de supraviețuitor. Supraviețuitor al unei epoci de pioasă amintire, epoca Ceaușescu. Supraviețuitor al unei epoci de jenantă amintire, epoca Iliescu și supraviețuitor sau, încă supraviețuitor al încă unei epoci de ticăloasă amintire: Dragnea, Arsene, Dăncilă, Andrușcă și așa mai departe. Din păcate și România mereu trece prin această experiență a supraviețuirii. (…) Am văzut sondajele de opinie și, din fericire, am văzut că PNL-ul are un avans considerabil și mă gândesc că trebuie gestionată victoria.”

Tot despre o dorită victorie au amintit în discursurile lor Laurențiu Leoreanu, Eugen Țapu, Dragoș Chitic și Lucian Micu. Finalul i-a aparținut președintelui Mugur Cozmanciuc care a ținut să amintească momentele majore din istoria partidului, fericit îmbinate cu cele din istoria României, fie că vorbim despre independență, instaurarea monarhiei, marea unire, marile reforme din perioada interbelică. Evident, finalul a fost despre alegerile europarlamentare, cu un îndemn pentru fiecare membru PNL de a ieși la vot, pentru a genera o schimbare la nivel politic. „Ne dorim o Românie modernă, respectată în Europa și pentru asta trebuie să obținem victoria (…) Iar meritul oricărei victorii este al tuturor liberalilor, fie că sunt cu funcții, fie că sunt fără funcții. De 144 ani #PNL scrie istorie pentru Romania.

Duminică împreună cu voi ducem #RomaniaInPrimulRand.

La multi ani PNL! ” (M.N)