Știre actualizată. Șocant: câine târât pe stradă, legat de o mașină!

Actualizare: Din cercetările făcute de poliţişti a rezultat că bărbatul din imagini, care locuieşte fără forme legale în satul Filioara, a vrut să-şi mute câinele dintr-un loc în altul şi nu a găsit altă soluţie decât să-l lege de maşină. La un moment dat, patrupedul nu a mai putut ţine pasul cu viteza autoturismului şi a căzut, fără ca stăpânul să vadă. Au văzut, în schimb, alţi oameni care l-au atenţionat, dar nu înainte de a filma scena. Povestea datează de anul trecut, însă abia acum s-a hotărât cineva să posteze imaginile şi filmuleţul. Imediat ce a fost atenţionat, bărbatul a chemat un veterinar, care a consultat câinele. În momentul de faţă, patrupedul este bine, sănătos. Stăpânul lui, însă, va fi cercetat penal pentru că l-a tratat necorespunzător.

Știre inițială: România anului 2019 continuă să surprindă ca să nu spunem că, uneori, șocheză de-a dreptul. Iar câteva fotografii, făcute ieri 5 mai, în satul Filioara, din comuna Agapia, pe care un martor ni le-a trimis pe adresa redacției sunt, cu adevărat, șocante. Un câine mare, alb, legat de un autoturism este târât pe stradă, deși pare mort deja. Bărbatul de la volan – a cărui fotografie n-o vom publica, respectându-i dreptul la imagine-, pare foarte încruntat și sigur pe el că face un act de dreptate. Probabil are motivele lui. Câinele o fi mușcat pe cineva, i-o fi ucis vreo orătanie sau l-o fi deranjat în vreun fel de neiertat. Însă, dincolo de justificările personale, a proceda în acest mod, de o cruzime acută, expusă public, nu are nicio legătură cu ideea de umanitate.

Având în vedere că numărul de înmatriculare se vede clar și că există o lege care pedepsește cruzimea față de animale, am trimis pozele Poliției Neamț. Am fost asigurați că se vor face verificările de rigoare pentru identificarea bărbatului și tragerea lui la răspundere penală. Desigur, vom reveni, cu concluziile cercetărilor. Între timp, însă, nu putem să nu condamnăm o astfel de atitudine incalificabilă. (M.N.)

N.R.: Potrivit unor informații de ultimă oră filmarea ar fi de anul trecut, din toamnă, iar apariția ei în mediul online ar veni pe fondul unei greșeli de postare a unui domn care acum ar regreta ce a făcut.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *