Târgu Neamț: Reacții ale șefilor de partide după alegeri, toată lumea mulțumită

În urma rezultatelor obținute de partidele politice din Târgu Neamț la recentele alegeri, am solicitat declarații liderilor de organizații locale. La Târgu Neamț rezultatul votului din 26 mai arată următorul clasament: PSD: 32,05%; PNL: 21,10% ;USR: 17,09%; Pro România: 10,28%; PMP: 5,31%; ALDE: 4,53%.

Daniel Harpa, PSD: „Suntem foarte mulțumiți de rezultatele pe Târgu Neamț ale PSD, având în vedere că suntem orașul din județ cu cel mai mare procent. Vreau să mulțumesc tuturor celor care ne-au acordat încredere și să asigur pe toți cetățenii orașului că tot ceea ce fac este pentru orașul nostru. Faptul că luni, a doua zi de după alegeri, a început asfaltarea străzii Mărășești demonstrează determinarea pe care o avem, eu și echipa mea, de a realiza ceea ce ne-am propus: un oraș frumos, un spațiu care pune pe primul loc nevoile cetățenilor. Ca primar, voi respecta întotdeauna opțiunea politică a tuturor cetățenilor cu drept de vot din Târgu Neamț, așa cum rog și eu la rândul meu să îmi fie respectată opțiunea. Este o opțiune politică care a adus bunăstare și recunoaștere acestui  oraș și de care nu mă voi dezice”.

Liberalii

Andrei Aciocârlănoae, PNL: „Suntem mulțumiți de rezultat, per ansamblu, dar dacă era o mai mare mobilizare la vot, cu 3 sau 4 procente, cred că ne avantaja mai mult. Votul a fost clar împotriva PSD și al lui Liviu Dragnea. Îmi doresc ca această ascensiune a Dreptei să crească, Opoziția să vină cu proiecte viabile pentru oraș, iar acest rezultat să avantajeze orașul și cetățenii lui. S-a dovedit clar că prezența mare la vot exprimă și adevărata valoare a unui partid. La o prezență mică partidele nu sunt reprezentate cu adevărat. Ca să nu mai zic și faptul că persoanele care au plecat la ALDE nu s-au regăsit în numărul de voturi. Mulțumim alegătorilor noștri pentru votul acordat!”

Gheorghe Sauciuc cu Iulian Bulai

Prof. Gheorghe Sauciuc, președintele USR: „Pentru rezultatul obținut de USR Târgu Neamț la aceste alegeri merită felicitați cei care ne-au votat. Suntem foarte mulțumiți de rezultatul obținut. Votul se datorează celor care muncesc în străinătate. Chiar dacă în sistemul bugetar s-au mărit salariile, cetățenii au așteptat mai mult. Multe promisiuni ale celor de la PSD nu au fost onorate, mai ales că prețurile au crescut mult, gradul de îndatorare al României a crescut, și chiar și așa, nici nu se reflectă în creșterea nivelului de trai. Nu mă bucură arestarea lui Dragnea sau ale altor baroni, dar m-ar bucura mai mult recuperarea prejudiciilor”.

Gașca de la Pro România

Vlad-Pantelimon Peiu, PRO România: „Pro România a obținut la Târgu Neamt 10.28%, ceea ce este cu aproape 4 procente mai mult față de media noastră pe țară. Vreau să le mulțumesc pe aceasta cale tuturor cetățenilor care ne-au acordat încrederea lor. Ne onorează și ne obligă în acelați timp să nu dezamăgim pe nimeni. Vreau să mulțumesc și întregii echipe de tineri care a crezut și crede în acest demers. Tineri care s-au mobilizat exemplar și m-au ajutat să susțin eforturile acestei campanii. Implicarea voastră a contat și contează enorm. Voi sunteți viitorul orasului nostru și sunt mândru de voi. Pentru perioada următoare pregătim o serie de proiecte ale noastre și studiem de asemenea posibilitatea de a ne implica sub o formă sau alta în alte proiecte dezvoltate sau propuse de alte persoane – toate cu impact benefic pentru orașul nostru și economia locala. În ceea ce privește reprezentanții locali ai PSD, partid care a adus România pe marginea prăpastiei – aș dori să remarc că l-au ținut de mână pe infractorul șef până în momenntul istoric pentru România, al închiderii porților de la penitenciar. Domnilor, ați refuzat să votați la un referendum menit să blocheze amnistia și grțierea pentru fapte de corupție, precum și asaltul la adresa justiției. Ceea ce e și mai grav – ați făcut un titlu de glorie din asta. Oamenii văd, înțeleg și vor ține minte!”

Tiberiu Ioniță, PMP: „Suntem foarte mulțumiți că și la Târgu Neamț PMP a trecut pragul electoral de 5%, și se pare că prezența mare la vot ne-a avantajat și pe noi. Suntem bucuroși că există susținători ai președintelui Băsescu și la Târgu Neamț. Votanții PMP au ales cel mai bun candidat pe care l-au putut alege pentru a-i reprezenta în Parlamentul European. Este vorba de domnul Traian Băsescu și domnul Eugen Tomac”.

Viorel Bălțătescu, ALDE: „Ne așteptam la un scor mai mare, chiar dacă la Târgu Neamț noi avem cel mai mare scor al partidului, dintre orașele din județ. Mulțumim celor care ne-au votat și au avut încredere în noi. Scorul obținut nu ne descurajează, vom munci în continuare și vom veni în fața cetățenilor pentru a le explica ce am făcut până în prezent în această coaliție, pentru Târgu Neamț și pentru județul Neamț. Este o palmă usturătoare pentru noi, poate  binemeritată. Ne vom trezi la realitate și la alegerile următoare sperăm voturile pentru ALDE să fie mult mai multe. Cea mai mare durere a noastră este că nu am reușit să trecem pragul de 5%, pentru a avea reprezentanți în Parlamentul European, în măsura în care aveam candidați cu experiență și competență”.

C.T. STURZU

One comment

 • AS

  mai 29, 2019 at 10:54 am

  Abordarea aceasta de ”rezultate la 100 m garduri” ne arată că suntem în faza ”un fleac, i-am ciuruit!”. Această etapă trebuie depășită. Oamenii ajunși în administrație trebuie să se orienteze doar spre cetățean, nu înspre prietenii de partid, spre relațiile care aduc profit. CETĂȚEANUL, bre! Că-i de la sat, că-i de la oraș, că e deștept, că nu prea e, ăla v-a trimis unde sunteți! LUI trebuie să-i slujiți.
  Dacă după trei decenii de democrație originală, suntem tot ”la noi și-ai noștri și nimic mai mult” înseamnă că e rău.
  Și mai e ceva: euforia alegătorilor va trece. Românul nu mai trebuie să accepte corupția, în orice stadiu ar fi aceasta.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *