Târgu Neamț: Zorro riscă să rămână fără locuință ANL

Pe 1 februarie 2019, mai multe familii de tineri din Târgu Neamţ au primit cheile unor garsoniere ANL chiar din mâna primarului Daniel Harpa. Printre beneficiarii unei garsoniere ANL s-a aflat şi cel poreclit Zorro, pe numele său real Marius Ichim, un tânăr care de mai mulţi ani cerea o locuinţă şi pentru asta nu a dovedit o insistență demnă de invidiat. Era zilnic la Primărie, a făcut sesizări la Guvern şi Preşedinţie iar insistenţele sale au dat roade. Iar faptul că deţine un document care atestă că are un handicap îl scutește de plata chiriei, fiind obligat să-şi plătească doar utilităţile.

Vineri, 17 mai, reprezentanți ai primăriei, ing. Sorin Durbacă, șeful Serviciului Investiții, Florin Tofan, șeful Poliției Locale și Mihaela Loghin s-au deplasat la blocul ANL de pe str. Ștefan cel Mare, unde are locuință Zorro. Motivul? Acesta riscă să-și piardă locuința, pentru că nu și-a plătit facturile, dar mai ales pentru că face scandal atunci când este beat.

O vecină explică cum stau lucrurile: “Într-o seară am sunat la 112 ca să vină Poliția, pentru că făcea scandal. Era beat. I-am explicat cât are de plătit și să înțeleagă că aici suntem la comun. Are de plătit 400 de lei, apă caldă, apă rece și o restanță. Toată lumea a plătit, numai el nu. A mai plătit până acum, dar cu foarte multe insistențe, de am ajuns și la primar. Noi vom face o sesizare la primărie pentru a se găsi o soluție, ca să se schimbe clauzele din contractual de închiriere. Nimeni nu va plăti datoriile lui la utilități. Noi nu avem timp și nici bani să umblăm prin tribunale, să-l dăm în judecată. De când a venit aici a început să facă figuri. Face petreceri noaptea de nu putem dormi”.

Viceprimarul Vasile Apopei pare să fie de acord cu cei care au cerut ajutorul primăriei : “Am primit o plângere de la chiriașii blocului de locuințe ANL, în care stă și Zorro. Plângerea am trimis-o la compartimentul juridic, pentru a se găsi o soluție legală de a i se rezilia contractual. Așa nu se poate. Noi i-am oferit șansa de a avea o locuință, dar văd că el își bate joc. Sunt atâția tineri cu copii și loc de muncă, care au nevoie de o locuință”.

C.T. STURZU

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *