5 pacienți pe oră și o viață salvată în UPU Piatra Neamț, de 1 iunie

pietricica turism

126 de pacienți au fost consultați, investigați și stabilizați în UPU Patra Neamț în decurs de 24 de ore, în acest week-end. La un calcul aritmetic simplu, aceasta înseamnă fix 5,25 de pacienți pe oră, adică un pacient la fiecare 11 minute și 42 de secunde.

În acest ritm, personalul medical din UPU a reușit să salveze un om, singurul pacient critic de sâmbătă. Dar au fost și 38 de bolnavi grav, înregistrați în cod galben, adică cei care, potrivit noului protocol național de triaj, prezintă risc de agravare și au prioritate la a fi văzuți de medic în cel mult 15 minute. Ceilalți pacienți au fost, conform scriptelor, 84 de cod verde – adică pacient stabil, urgență ce necesită minim două investigații, 2 de cod albastru – pacient nonurgent, ce necesită o singură resursă, 1 pacient de cod alb – tot pacient nonurgent, care poate fi și un caz social, ori o persoană care se prezintă pentru vaccinare, ori pentru un certificat medical, o rețetă, etc. „Dintre cei 126 de pacienți înregistrați între ora 7 a zilei de 1 iunie și până la ora 7 a zilei de 2 iunie, au rămas internați în spital 22 de bolnavi și au fost transferați la spitalul Bisericani 6 pacienți. De asemenea, un pacient a fost externat și unul a plecat fără avizul medicilor”, a declarat juristul Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al SJU Piatra Neamț.

În afară de pacientul adus în stare critică și salvat, au fost și câteva cazuri mai deosebite. „Nu s-a înregistrat nici un deces în UPU, în această perioadă, dar au fost cîteva cazuri mai deosebite. Din datele transmise, este vorba de o femeie de 39 de ani, din Piatra Neamț, intoxicată voluntar cu substanțe psihotrope, care a mai avut în antecedente mai multe tentative de sinucidere și care a fost internată în secția Psihiatrie. A mai fost un tânăr de 20 de ani, din Oanțu, policontuzionat în urma unei agresiuni în loc public și care a fost tratat și apoi externat, precum și o femeie de 30 de ani, din Dumbrava Roșie, diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral prin agresiune domestică, stabilizată și apoi externată”, a adăugat oficialul spitalului.

(C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.