Al patrulea an de insolvență la Perla Invest: venituri mai mici, cheltuieli mai mari și un profit infim

Perla municipiului Piatra Neamț, aflată în al patrulea an de insolvență, cere consilierilor locali acordul pentru bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs. Din sinteza aflată la mapa oficială, reiese că, pentru 2019, Perla Invest și-a propus venituri totale de 2,9 milioane de lei (cu 77.000 lei mai puțin ca anul trecut), cheltuieli totale de 2,775 milioane de lei (cu 20.000 de lei mai mult ca anul trecut), deci un profit de 125.000 de lei.

Rubrica cheltuielilor crește și cu 258.000 lei plăți restante, în timp ce la venituri ar trebui să se adauge 716.000 lei creanțe, asta dacă se va reuși încasarea lor.

Potrivit proiectului prezentat de Perla Invest, prin administratorul special Corneliu Brohanschi, ”la întocmirea BVC pentru anul 2019 au fost luate în considerare doar acele venituri cu o probabilitate mare de realizare”.

Estimarea s-a oprit pe la 2,9 milioane de lei, diferența față de anul trecut fiind motivată de ”diminuarea realizării de venituri din telegondolă, din chirii, precum și din colantarea telegondolelor”. Perla Invest și-a propus să încaseze 2,242 milioane de lei din telegondolă, vreo 273.000 lei din telescaun, 364.000 de lei din chirii și 20.300 de lei din alte surse.

Cheltuielile, au fost estimate la 2,78 milioane de lei, față de 2,48 milioane în 2018. Ponderea cea mai mare – 1,15 milioane – o reprezintă cheltuielile cu personalul, despre care administratorul special susține că au crescut urmare a modificărilor legislative privind salariul minim pe economie. Perla Invest are 28 de angajați.

În afara costurilor salariale, la Perla se estimează și creșterea cheltuielilor privind serviciile executate de terți: de la 176.093 lei în 2018 la 280.000 de lei anul acesta. Pentru că ”în acest an sunt necesare lucrări suplimentare de întreținere pentru instalație”. Aici intră, potrivit administratorului special, cheltuielile cu asigurările, cu asigurarea intervențiilor la înălțime pe instalațiile de transport pe cablu, cu comisioanele bancare, cheltuielile poștale și telecomunicații, plus cheltuielile cu alte servicii, executate de terți, care nu pot fi realizate în regie proprie.

Pentru 2019, Perla Invest nu are niciun plan de investiții, dat fiind că e în insolvență. În schimb, a trimis Consiliului Local niște măsuri pentru creșterea numărului de clienți și reducerea costurilor cu consumabilele, întreținerea și reparațiile. (D.O.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *