Broșura de admitere la liceele din Neamț este … la tipografie

Inspectoratul Școlar Neamț a trimis astăzi, 5 iunie 2019, spre tipografie, broșura cu locurile și specializările pentru admiterea în liceu. Documentul conține numărul de locuri la clasa a IX-a pe fiecare specializare și profil de la fiecare liceu, ultimele medii de admitere de anul trecut și codurile pe care elevii le vor completa pe fișele de înscriere. Codurile unice pentru fiecare specializare de liceu au fost definitivate și broșura în format electronic a fost trimisă de Ministerul Educației Naționale către inspectoratele școlare abia marți, 4 iunie. Prima variantă electronică a broșurii pentru Neamț a fost verificată de fiecare liceu și retransmisă inspectoratului.

Astăzi, 5 iunie, forma electronică a broșurii va ajunge și la școli. „Broșura pentru admitere a fost transmisă tipografiei spre a fi publicată, sperăm cât mai repede să ajungă la absolvenții de clasa a VIII-a. Dar, astăzi, 5 iunie, până la ora 16, broșura electronică va ajunge la școli, pentru a fi studiată”, a declarat inspector prof. Elena Preda, purtătorul de cuvânt al IȘJ Neamț.

Publicarea broșurii, care trebuia să ajungă la elevi, profesori și părinți încă din 13 mai, conform calendarului aprobat de MEN, a fost mult întârziată anul acesta. Ministerul a aprobat târziu planurile de școlarizare pentru clasa a IX-a, transmițându-le inspectoratelor abia în seara de 28 mai 2019. Județul Neamț pierdea, în acea primă variantă, 4 clase de teoretic, iar conducerea inspectoratului a solicitat ministerului să aprobe solicitarea inițială. A doua zi, la inspectorat a ajuns varianta finală, cu 108 clase de teoretic (față de 109 solicitate) și cu 58 clase de profesională (față de 57 solicitate.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *