Din nou COD GALBEN, de instabilitate atmosferică, în Neamţ

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare COD GALBEN, de instabilitate atmosferică, pentru Neamţ, dar şi alte judeţe ale ţării. Avertizarea este valabilă astăzi, 10 iunie, până la ora 23:00.

“În sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp, iar izolat 40-50 l/mp. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, precizează ANM.

Este în vigoare şi o informare meteorologică, valabilă până marţi, 11 iunie, la ora 23:00. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor”, potrivit aceleaşi surse. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)