Echipa Vlad-Scutaru  – împuternicită, din nou, la vârful Poliției Neamț

pietricica turism

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Neamț este, din nou, sub zodia interimatului, dar cu aceleași persoane pe scaunele de adjuncți. Comisarii șefi Victor Vlad și Costică Scutaru au primit deja noi împuterniciri pentru următoarele 6 luni, respectiv până pe 4 decembrie în cazul primului (care asigură comanda instituție de când inspectorul șef s-a îmbolnăvit) și până pe 6 decembrie în cazul celui de-al doilea.

De Moș Neculai sper să fiu pensionar”, ne-a declarat comisarul șef Scutaru, care are șanse foarte mari să-și atingă obiectivul întrucât îndeplinește toate condițiile necesare și suficiente.

În mod normal, eliberarea unor noi împuterniciri se face la propunerea inspectorului șef. În situația în care inspectorul șef se află în concediu medical, implicit, procedura nu a putut fi respectată în forma clasică. Și atunci s-a procedat în alt mod ca să nu rămână instituția fără conducere.

”S-a făcut o analiză și un material pe linie de resurse umane, care a fost înaintat la IGPR”, ne-a declarat comisarul șef Victor Vlad. ”În materialul respectiv, care are rol informativ, nu rol de propunere, am menționat când expiră împuternicirile, respectiv pe 5 iunie 2019 în cazul meu și pe 7 iunie în cazul domnului Scutaru. Materialul respectiv a fost semnat de mine, dar nu ca să mă autopropun sau ceva, ci doar ca să informez Bucureștiul”.

Comisarul șef Scutaru a menționat că, în afară de materialul pur informativ, documentația trimisă la București a conținut și rapoartele de consimțământ, prin care atât el, cât și comisarul șef Vlad și-au dat acordul să fie împuterniciți în funcții pentru următoarele 6 luni. După această perioadă, niciunul dintre ei nu mai poate primi o altă împuternicire decât pentru o funcție diferită de cea de adjunct. În plus, comisarul șef Scutaru pleacă la pensie, iar singurul care poate demonstra, firesc, că poate mai mult este comisarul șef Victor Vlad. Important este să i se găsească și funcția potrivită. Eventual o alta în afară de cea de șef al Poliției Târgu Neamț, unde este titular.

Cât despre replicile unor cârcotași din interiorul sistemului, care comentează pe seama faptului că Victor Vlad a primit atenționare după episodul cu bătaia de stradă a țiganilor din Târgu Neamț, adjunctul IPJ Neamț ne-a declarat: ”Atenționarea nu este sancțiune și nu are niciun efect profesional. Are efect doar asupra orgoliului, iar eu sufăr puțin de orgoliu și mă străduiesc să sufăr și mai puțin. Pentru mine, atenționarea a fost o chestiune din care am de învățat”.

Comisarul șef Victor Vlad nu a fost singurul care a primit atenționare după incidentul cu țiganii. Alți 5 polițiști, printre care și comisarul șef Neculai Catană, care era adjunct al șefului IPJ Neamț la vremea aceea, au fost atenționați. Singurul care este cercetat disciplinar este comisarul șef Paul Tablan, pe considerentul – absolut logic – că din funcția de inspector șef altfel pot fi dispuse măsurile de ordine dintr-un oraș decât de la nivelul conducerii poliției orășenești.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.