Expoziție aniversară la Casa Culturii  “Ion Creangă” din Târgu Neamț

pietricica turism

Prof. Ioan Munteanu, la cei 80 de ani ai săi, vine cu un vernisaj aniversar la Casa Culturii “Ioan Creangă” din Târgu Neamț care poate fi vizionat începând de sâmbătă, 16 iunie, la orele 16.00. Expoziția va ține până la sfârșitul lunii iunie.

Expoziția nu poate fi decât așezată în timpul ei și arată lumilor noi, spre bucurie. Toți iubitorii de arte vizuale sunt așteptați să descopere imagini în culori vii, portrete vibrante și flori ale trăirilor interioare. Ce poate să însemne pentru un mine o expunere a propriilor lucrări la opt decenii? Firește, bucurie! Bucuria aducerii aminte a peisajelor natale, bucuria portretelor surprinse în decursul anilor și flori, multe flori”, ne-a declarat prof. Ioan Munteanu.

Profesor de desen cu o carieră didactică de peste 40 de ani, Ioan Munteanu s-a născut, în 1939, la Țibucani. A parcurs ciclul gimnazial la Piatra-Neamț, după care, atras de zugrăvirea plastică a frumosului, se înscrie și termină Liceul de Arte Frumoase Iași. Urmează o perioadă în care participă la construcția Barajului de la Bicaz, ca proiectant și desenator tehnic, după care este admis la secția de Arte Plastice a Universității din Cluj. A urmat o carieră didactică plină ca director al Liceului Țibucani, apoi ca director al Clubului Copiilor Târgu-Neamț, profesor de arte plastice la Școala Ghica-Vodă (fosta Școala Generala nr. 2), la Liceul “Ștefan cel Mare”, la Liceul “Vasile Conta”.

C.T. STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.