Fostul director al FC Ceahlăul – achitat într-un dosar  DNA privind finanțarea clubului

Iulian Boghian (dreapta) alături de Viorel Măstăcăneanu

Achitarea lui Gheorghe Ștefan în dosarul care i s-a întocmit după denunțul lui Petru Paleu a fost de bun augur și pentru apropiații săi. Astăzi, 19 iunie, Tribunalul Neamț a pronunțat soluția de achitare într-un alt dosar DNA, în care au fost judecați Marian Iftimie Nicorici, fost director al ANL, și Iulian Boghean, fost director al SC FC Ceahlăul SA. Ambii au fost achitați conform prevederilor articolului 16 alin c din Codul de Procedură Penală, care precizează că unul dintre motivele de achitarea este atunci când nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea”.

La momentul trimiterii în judecată,  Marian Iftimie-Nicorici era acuzat că i-a pretins lui Gabriel Marian Diaconu, directorul Tehnocons Utilaje Bucureşti, să remită către SC FC Ceahlăul SA 5% din valoarea lucrărilor pe care societatea din Capitală urma să le presteze către ANL. S-a procedat la încheierea unui contract de reclamă şi publicitate între o societate din Slatina şi FC Ceahlăul, care a primit suma de 61.709 lei în perioada 1 octombrie – 27 decembrie 2010.

”Ca urmare a acestei solicitări, la data 6 septembrie 2010, între SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamț (în care Boghean Iulian îndeplinea funcția de director de marketing) în calitate de prestator și o firmă administrată de aceeași persoană căreia i se ceruse sponsorizarea, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contractul având ca obiect servicii de reclamă și publicitate în valoare de 112.900 euro”, se arată în rechizitoriu. ”În temeiul acestui contract, în perioada 1 octombrie 2010 – 27 decembrie 2010, beneficiarul a plătit suma totală de 61.709,96 lei în temeiul a două facturi fiscale ce atestau servicii care în realitate nu au fost prestate”.

Evident, procurorii DNA, care au întocmit rechizitoriul și au depășit faza de cameră preliminară în instanță, când s-a pus în discuție legalitatea documentului, au posibilitatea să atace hotărârea la Curtea de Apel Bacău. Ceea ce probabil se va întâmpla.

C.M.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *