Joi, 13 iunie 2019, în cadrul ceremoniei de sfârșit de an școlar a fost marcată încheierea unui nou proiect educațional – Edukid Sana – la Școala Gimnazială nr. 7 din cartierul Văleni, Piatra Neamț. Alături de copiii, părinții și cadrele didactice ale școlii, la festivitate au participat Monica Sofron, directorul Asociației Umanitare ”Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, asociație care a derulat acest proiect, și Ana Berea, directorul Direcției de Asistență Socială al Primăriei Piatra Neamț, instituția partener în proiect.
Ceremonia a fost deschisă de prof. Claudia Covasan, directorul Școlii Gimnaziale 7: ”Am încheiat acest an școlar cu promovabilitate ridicată – din cei 139 de elevi ai școlii, doar doi nu au situația încheiată. Felicit pe toți elevii, profesorii și părinții care au fost alături de noi în acest an școlar”.
Cei mai buni elevi ai școlii au primit diplome și cărți, cumpărate de cadrele didactice. Odată cu festivitatea de premiere, Monica Sofron a împărțit cadourile pe care le oferă la fiecare final de proiect: toți copiii, de la cei de grădiniță și până la cei mari, au primit fructe, jocuri, jucării, cărți de colorat și câte o minge pentru vacanța de vară. Tot din partea asociației, școala a primit câte 10 mingi de volei, de baschet și de fotbal și 10 seturi rachete de badminton pentru orele de sport.
Proiectul pentru sănătate Edukid Sano a fost derulat de Asociația Umanitară ”Codrin – Copiii care vor rămâne doar copii” în a doua parte a ultimului semestru, fiind implementat în colaborare cu Primăria Piatra Neamț și Direcția de Asistență Socială.
”Apreciez colaborarea cu asociația ”Codrin”, mai ales eficiența educativă a proiectelor pe care le derulează. Noi promovăm implicarea comunității în problematica socială și sprijinim încheierea parteneriatelor cu toate entitățile non-guvernamentale care activează în domeniul social. Felicitări tuturor și vacanță plăcută!”, a declarat Ana Berea.
Edukid Sana a fost un proiect de educație pentru sănătate, derulat pe parcursul a 6 săptămâni. ”Copiii au aflat prin joc, teatru de păpuși și din cartea ”Povestea unui copil sănătos”, primită de fiecare, regulile de igienă, regulile de acordare a unui minim prim ajutor și noțiuni de alimentație sănătoasă. În fiecare săptămână, toți copiii școlii au primit iaurturi, budinci, biscuiți, sucuri prin parteneriatul cu Banca pentru Alimente Roman. Finanțarea asigurată de Primăria Piatra Neamț a fost în valoare de 7.500 lei, iar contribuția asociației ”Codrin” a fost de 12.500 lei, la acest al doilea proiect. Primul proiect s-a axat pe activități de educație pe care noi le-am derulat zilnic, la ore, în perioada ianuarie – martie. Apoi, fiindcă proiectul a prins și copiii au început să vină din ce în ce mai mulți la ore și la activitățile noastre, am făcut acest proiect Edukid Sana”, a declarat Monica Sofron.
Cristina IORDACHE