Inovație Energetică în județul Neamț. Multiplicatorul de Energie Electrică de la concept la produs finit (P)

aleho

Pentru marii consumatori de energie electrică, gura de oxigen vine din Neamț.

Puțini știu că încă din vara anului trecut, o societate cu capital francez din Saint Barthélemy, Caraibe Bluegen Energy – președinte Reis Pain, și-a mutat punctul de cercetare și dezvoltare de produse energetice în Agapia, comună situată lângă orașul Târgu Neamț.

Este vorba despre un centru de cercetare și dezvoltare de dispozitive energetice menite să reducă consumul operațional de energie electrică ai marilor consumatori, un MULTIPLICATOR DE ENERGIE.

Interviu cu Directorul Tehnic al companiei Titanerg Energy, domnul Antoni Sgro, o societate română înființată subsidiar societății din Caraibe.

– De ce Neamț, de ce România?

Am ales România pentru că, din toate țările europene, e singura care promite un viitor stabil și un mediu confortabil pentru antreprenoriat. Birocrația redusă, costurile și taxele  sunt mult mai reduse decât în alte țări vestice, cu mâna de lucru calificată e mai greu, dar, dacă știi cum să recompensezi muncitorul și vii cu o ofertă respectuoasă, cred că și această problemă se poate rezolva.

– Cum de ați ajuns din Caraibe și Nisa la Agapia ?

Aici, în Neamț, am partenerii mei de afaceri, buni colegi și de încredere. Este vorba de Naser Solaiman și Elena Didilă, adică firma AMIRHHO, cu care am colaborat pe un proiect de hidrogen. Ei m-au convins că aici este locul ideal unde putem pune bazele unei afaceri de viitor, dat fiind faptul că ne adresăm unui viitor verde și curat. Spuneți-mi un loc mai oportun în care aș fi putut dezvolta acest proiect? Regiunea voastră este un colț de paradis, păcat că puțini apreciază la justa valoare, chiar sunteți norocoși.

Ce este ALSET, de unde a pornit ideea?

În era noastră, energia electrică este precum oxigenul și, din păcate, sunt prea puține surse cu adevărat eficiente de energie alternativă care să vină în ajutorul consumatorilor, prea puține și mult prea costisitoare. Fără energie electrică nu putem funcționa noi, ca și umanitate, însă costurile pentru a o avea deja sunt exagerate și nu mă refer doar la bani, ci și la poluare, costul suprem pe care îl plătim cu moneda de schimb sănătatea. De aici a pornit ideea: de a construi un dispozitiv prin care se poate reduce consumul cu cât mai mult posibil, implicit costurile financiare, dar și poluarea.

ALSET K 20, produsul despre care vorbim și pe care l-ați văzut funcționând, este, pur și simplu, un multiplicator de curent electric. Pe înțelesul tuturor, multiplică curentul electric de intrare – care poate să fie de la rețeaua Enel sau orice altă sursă externă, fotovoltaic, biomasă etc. -, având la bază principiul electromagnetismului și al magneților permanenți.

Factorul de multiplicare este de 40% și este datorat unui motor dotat cu magneți permanenți și a unui software de gestiune a producției energetice, ambele special fabricate după instrucțiunile noastre.  Ce înseamnă multiplicare de 40%? Înseamnă o reducere cu 40% a consumului operațional cu energie electrică, fie că e spital, școală, fabrică, uzină, instituție publică,  orice tip de consumator. Cei 40% pe care noi îi scoatem în plus sunt energie verde, înseamnă cheltuieli mai mici, facturi de electricitate mai mici, nemaivorbind de factorul de mediu, gen certificate verzi etc.

Ceea ce ați văzut funcționând este un dispozitiv de 20 KWH, un dispozitiv Plu&Play ce nu necesită o instalare deosebită, se conectează direct la rețeaua pricipală, fără probleme, fără modificări. Când vorbim de la 100 KWH în sus, de ordinul MegaWATT, vobim despre o proiectare și realizare pe baza unui studiu, pe baza exigenței clienților. Multiplicatorul poate fi personalizat, fie că ești consumator final, ori clientul va dori să vândă curent electric.

– Cui i se adresează produsul?

Multiplicatorul Alset e conceput pentru marii consumatori de electricitate, de la minimum 20 Kw până la Megawați consumați în termeni de consum operațional. Când vorbim de Multiplicatoare de peste 100 KWA, deja vorbim de implementarea unui proiect realizat  printr-o analiză preliminară a mai multor factori energetici de consum ai clientului, după cum am menționat.

– În încheiere, ce planuri aveți în viitorul apropiat?

Viitorul apropiat este deja acum, zic eu. Vom încerca să ne mărim organizația și efectivul, deocamdată suntem la început, însă am toată încrederea că lucrurile vor avea o evoluție frumoasă. Până acum, tot ce am realizat a fost din fonduri proprii, dar sperăm să găsim și entități interesate să ne devină partenere, de ce nu?… Unde sunt mulți puterea crește și, aici, vreau să subiniez că, în cazul nostru, NU este o investiție de risc, deoarece noi singuri deja am depășit această etapă, avem toate testele, atât interne, cât și externe, avem produsul 100% funcțional, deci masa e pusă deja, investitorul trebuie doar să se așeze alături de noi, să transformăm festinul într-un succes deplin.

Date de contact: [email protected] sau la numărul de telefon: 0734 074 937.

(Ciprian Traian STURZU)

pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. Iar trebuie să repet, energia nu poate fi multiplicată, totuși sunt fericit că dispozitivul nu multiplică prostia. Fraudă este cuvântul potrivit. ALSET nu este TESLA nici dacă îl citești invers, este plină lumea de asemena inepții însă nu am crezut că o sa ajungă și în Neamț. Domnul Ciprian Traian STURZU (autorul ce semnează articolul) “(P)” din titlu însemnă pamflet?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.