Luni – prima probă serioasă a Bacalaureatului

pietricica turism

Luni, 1 iulie, absolvenții de liceu se vor prezenta la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2019, cea la limba și literatura română. În prima jumătate a lunii iunie, s-au desfășurat probele orale la limba română și limba maternă, precum și evaluarea competențelor digitale.

Examenul de Bacalaureat se va desfășura și în acest an conform metodologiei stabilite în 2011. Accesul elevilor în sala de examen se va face între orele 07.30 și 8.30 pe baza unui act de identitate valid cu fotografie, examenul urmând a începe la ora 09.00. Candidații care au în posesia lor telefoane mobile, manuale, culegeri, cărți sau notițe vor primi un plic în care să le introducă. Acest obiecte vor rămâne în sala de depozitare până la sfârșitul examenului. Candidații nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe sau orice alte elemente asemănătoare, toate aceste obiecte fiind păstrate tot în sala de depozitare. Elevii care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în examen.

Candidaților la BAC le este interzis să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Tinerii dați afară din examen nu mai au dreptul să participe la următoarele două sesiune ale Bacalaureatului.

Toate sălile de examen în care se va desfășura examenul de Bac au în dotare camere pentru supraveghere audio-video.

Candidații vor avea 3 ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.