Nemțeni, dormiți liniștiți, Prefectura și Consiliul Județean veghează granițele județului!

O declarație de presă susținută de reprezentanți ai Prefecturii și Consiliului Județean în privința diferendului de graniță dintre Neamț și Harghita ne-a lămurit buștean: este un conflict între o comună din Neamț și orașul Gheorgheni, nu între județe. Deci e treaba lor. Dar, dacă tot s-a dat o decizie la Prahova, doamna Daniela Soroceanu, personal, va cere explicații la Secția de Investigare a Magistraților, pentru că judecătoarea a dat o decizie depășind cadrul procesului. Și că, atenționare directă la cei mai virulenți!, Prefectura va urmări orice instigare la ură sau conflict etnic și va acționa în consecință. Și că să nu ne facem griji, totul va fi bine, din moment ce, deloc tardiv, s-a organizat această ieșire în fața presei.
În altă ordine de idei, să remarcăm că, la moment, a participat și șoferul doamnei prefect, chiar dacă, lucru de remarcat și lăudat, se află într-un concediu medical prelungit. Este un semn că boala concediilor medicale este mai contagioasă decât crede lumea, se ia inclusiv prin natura serviciului.

În rest, rămâne cum am scris deja. Astăzi, la primăria din Bicaz Chei se făcea o copie după dosarul privind disputa teritorial-administrativă pentru una dintre cele două instituții reprezentate la pupitru. Este, fără îndoială, un semn major și clar de implicare. (V.B.)

alegeri locale psd

2 COMENTARII

  1. Doua concluzii se desprind. 1 nu stiu daca un functionar public are voie sa reclame un judecator pt solutia data, in conditiile in care nu s-a implicat si nu stie dovezile partii adverse desi trebuia sa o faca; ceea ce trebuie sa faca ea in principal, in judet, este sa asigure respectarea legilor. Solutia de a reclama judecatorul (ca asta inseamna pe fond ideea ei) e una la care au recurs mai toti penalii ca sa scape de dosare, practic un abuz. Putea sa se rezume la pregatirea recursului. Ultimul e Valcov care a cerut zilele trecute ca dosarul sa-i fie preluat de sectia speciala de executie a magistratilor. Cred ca daca va reclama judecatorul la procurorul calau Anca Florea abia aceasta actiune va aduce automat si pierderea recursului pt ca toti judecatorii vor afla si se vor razbuna pentru tupeul si incompetenta personajului, mentinand solutia. Nu ca pe prefecta ar interesa-o altceva decat scaunul pe care nu l-ar ceda nici macar pentru 5000 de hectare pierdute de judet 2 amenintarile la adresa “dragilor” nemteni precum ca va actiona in consecinta la manifestari de instigare sunt identice cu cele ale autoritatilor in 10 august. De fapt, protestele anuntate vizeaza si o cerere de demisie/demitere a personajului insalubru si aici e marea ei problema, ca protestul va avea o serioasa componenta care o vizeaza direct. Nu are nicio problema cu conflictul interetnic. Ce o sa faca, o sa-l aduca pe jandarmul nemtean Cucos sa gazeze protestatarii? Mi se pare o atitudine sfidatoare si de neacceptat din partea unui functionar. Abia acum trebuie demisa fara nicio alta discutie.
    P.S. ca de obicei, autoritatile sunt fete mari si nu au nicio vina; sper ca “dragii” nemteni nu se lasa intimidati de tupeul unui functionar platit cu bani multi din banii nostri. “Impreuna suntem o forta”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.