Primarul de Tarcău – condamnat definitiv și obligat să plătească daune

pietricica turism

Iulian Găină, primarul de Tarcău, a fost condamnat definitiv astăzi, 19 iunie, în dosarul în care a fost acuzat că l-a agresat pe consilierul Cezar Negară. Deși inițial nu a recunoscut că l-a lovit și a depus reclamație împotriva lui, primarul a optat pentru acord de recunoaștere în fața instanței, iar Judecătoria Bicaz a soluționat dosarul după doar cîteva termene. Edilul a fost condamnat la 4 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei, pe un termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinței. Iar Curtea de Apel Bacău a decis astăzi să mențină hotărârea Judecătoriei Bicaz, ceea ce înseamnă că primarul trebuie să respcte absolut toate obligațiile stabilite de instanță și anume ”a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Neamţ, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”.

În plus, Iulian Găină este obligat să-i plătească lui Cezar Negară 1000 de lei daune materiale, 5000 de lei daune morale și 2000 de lei cheltuieli de judecată.

Conflictul dintre cei doi s-a consumat ”bărbătește” după alegerile din 2016, când s-au întâlnit și au răbufnit tensiunile acumulate în timpul campaniei electorale, Cezar Negară fiind și el candidat din partea PNL. Consilierul a susținut că primarul l-a atacat și l-a tăiat la o mână, iar primarul a afirmat că de fapt el a fost cel agresat. În fapt, amândoi au avut dreptate în oarecare măsură, pentru că incidentul s-a petrecut în timp ce Negară își aștepta soția să iasă dintr-o florărie. Iar femeia a apărut exact la momentul potrivit și a demonstrat că în spatele oricărui bărbat de succes se află o nevastă puternică: l-a pocnit pe primar cu poșeta în cap.

C.M.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.