Senatorul Eugen Țapu acuză delăsarea ministerul în cazul datoriilor Spitalului Județean Neamț

”Ministerul Sănătății continuă politica disprețuitoare la adresa nemțenilor”, consideră senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare, argumentându-și opinia pe un răspuns oficial al ministerului, privind situația datoriilor Spitalului Județean Neamț.

Eugen Țapu-Nazare a întrebat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, când va reuși ministerul să achite datoriile Spitalului Județean de Urgență Neamț, datorii care, la sfârșitul lunii martie depășeau un milion de euro.

click pe foto pentru mărire

În răspunsul primit trei luni mai târziu, cu întârziere de două luni, ministerul răspunde, sec, că ”în ceea ce privește acumularea datoriilor către furnizori, nu rezultă că acest fapt se datorează derulării Programelor de Sănătate Publică finanțate de Ministerul Sănătății”. Senatorul PNL de Neamț consideră că, astfel, ministerul se spală pe mâini, predând atribuțiile și competențele în sarcina administrației publice locale, mai exact a Consiliului Județean.

Este cea mai bună dovadă de delăsare și neimplicare într-o situație care îngreunează actul medical, cu consecințe negative asupra pacienților nemțeni. Cele mai multe din datoriile Spitalului de Urgență sunt către furnizorii de medicamente și programe medicale. Cifrele sunt oficiale, publice. Cei de la minister nu au avut nici măcar curiozitatea să vadă de unde provin aceste datorii, au oferit un răspuns șablonistic și atât”, a explicat senatorul Eugen Țapu, care consideră că această atitudine demonstrează că ministerul Sănătății, de fapt, nu are banii necesari achitării datoriilor și funcționării optime a Spitalului Județean.

La fel de revoltător este și că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, nu a inițiat niciun demers pentru recuperarea acestor sume. Dânsului i-ar fi fost mai la îndemână, pentru că este coleg de partid cu doamna ministru. Numai că nici pe acesta nu-l interesează Spitalul Județean de Urgență Neamț, deși, conform ministerului, are atribuții și obligații pentru buna funcționare a acestuia”, a mai declarat Eugen Țapu.