Vom avea ”Muzeul Ororilor Comunismului din România”! Exponatele nu pot depăși anul 1989

pietricica turism

În 19 iunie 2019, la 4 ani și 3 luni de la inițierea proiectului, a fost votată în Camera Deputaților inițiativa legislativă privind înființarea ”Muzeului Ororilor Comunismului din România”, cu specificația că perioada cu orori comuniste se oprește în 1989. De exemplu, în muzeu, Ion Iliescu își va ocupa locul de onoare pentru perioada de demnitar comunist, nu pentru mineriade sau alte fapte din perioada ”democratică” a activității sale. De asemenea, alți foști activiști vor apărea doar ca apropiați ai lui Ceaușescu, nu ca actuali magnați, deja prin urmașii lor, ai bunurilor construite pe timpul comunismului, pe care le stăpânesc acum în calitate de investitori privați cinstiți.

Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț, inițiator al proiectului, alături de alți 90 de senatori și deputați, spune că inițiativa este benefică deoarece ”Crimele, abuzurile şi torturile trăite de poporul român în perioada 1945-1989 vor putea fi conştientizate de generaţiile mai tinere şi de cele viitoare prin edificarea Muzeului Ororilor Comunismului din România, muzeu de importanţă naţională pentru trecutul, prezentul şi viitorul nostru.”

Rămâne de văzut cine dintre aleșii noștri va avea inițiativa de a se înființa și un muzeu al ororilor de după 1990, comuniste sau de orice altă sorginte, tocmai că este foarte important pentru prezentul și viitorul nostru. (V.B.)

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.