24 de posturi titularizabile în învățământ în județul Neamț

Miercuri, 17 iulie, va avea loc proba scrisă pe discipline pentru examentul de titularizare în învățământ pentru județul Neamț. 578 de cadre didactice s-au înscris pentru a susține examenul. Cu toate că la prima vedere cele 803 posturi disponibile în județ par arhisuficiente, situația în Neamț, la fel cum este probabil și în alte județe, este ceva mai complicată decât pare.

Doar 24 din toate aceste posturi sunt titularizabile, cei care vor reuși să le ocupe având asigurată angajarea pe perioadă nedeterminată. Din aceste 24 de locuri disponibile 9 sunt de muzică instrumentală și de teorie la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra Neamț, 4 posturi de muzică instrumentală la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” Roman, unul de religie ortodoxă la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” Piatra Neamț, 6 posturi de învățători și 3 posturi de educatoare și doar un singur post de profesor de fizică.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la proba scrisă și să fi primit cel puțin nota 7 la proba practică și inspecția la clasă.

Diferența până la 803 se face prin 264 de posturi complete, dar pentru care angajarea se face doar pe un an, la care se adaugă cele 515 posturi incomplete disponibile la școlile din județul Neamț.

Modelele de subiecte și bareme de corectare pentru toate disciplinele sunt publicate de Centrul Național de Evaluare și Examinare pe site-ul edu.ro.

(C.I.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *