Concursuri pentru 5 șefi de secții la Spitalul Județean Neamț: ORL, Infecțioase, Oncologie medicală, Ortopedie și Laborator analize

Mult discutata problemă a șefilor de secții din Spitalul Județeean de Urgență Piatra Neamț, care își desfășoară de mult timp activitatea pe baza unor delegații, nu a unor concursuri și contracte de administrare care să responsabilizeze, pare să se apropie de o rezolvare parțială.

În emisiunea ”Cafeaua de dimineață” managerul spitalului, dr. Codruț Munteanu a declarat:  ”În toamnă, în septembrie, pornim un prim  pachet și vom organiza primele 5 concursuri, ele vor fi la ORL,  Boli infecțioase, Oncologie medicală, Ortopedie traumă și laborator de analize și de radiologie și imagistică. Clar vom porni, este o hotărâre a Consiliului Director din 22 mai, ca într-o primă etapă să organizăm aceste concursuri. Există o problemă delicată între conducere șefii de secții și, pentru că această situație neclară lasă loc unor interpretări și unor lipsuri în a lua niște decizii în niște contracte de administrare bine făcute, lucrurile astea împiedică la un moment dat performanța. Deci, eu este o situație pe care o gestionăm mai  greu, dar eu sper că din septembrie să fixăm pe post niște oameni care vor să facă treabă, înțeleg mesajul managerului și să putem ajunge la indicatorii pe care ni-i dorim. E o perioadă în care nu are acum decât o delegație pentru șefia de secție, este un punct de vedere al feudei și atâta tot, care se simte în activitatea spitalului. ” (Întreaga discuție pe problematica spitalului o puteți vedea aici. )

Rămâne  de văzut care va fi finalitatea acestui demers și, dacă nu cumva sistemul existent va bara dorința oricărui (nou) pretendent spre șefia unei secții. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *